Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Εγκαίνια με... παράπονα, παρουσία Γαβρόγλου

Ηράκλειο
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Εγκαίνια με... παράπονα, παρουσία Γαβρόγλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυσαρέσκεια στους απόφοιτους του ΤΕΙ Κρήτης

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι απόφοιτοι ΤΕΙ-ΑΤΕΙ Κρήτης για το γεγονός πως δεν υπάρχει μέχρι τώρα κυβερνητική πρωτοβουλία ώστε οι ίδιοι να αναγνωριστούν ως απόφοιτοι πανεπιστημίου. Αυτό εκφράζεται μέσα από τη γραπτή ανακοίνωσή τους, όπου μεταξύ άλλων ζητούν την ισότιμη μεταχείρισή τους με τους νυν φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, πράγμα που σημαίνει την αντιστοίχηση πτυχίων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, «στις 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των αποφοίτων ΤΕΙ-ΑΤΕΙ Κρήτης στα γραφεία της ΠΕΠΤΕΓ (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων) Ηρακλείου με συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων και κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Πετράτο, πρόεδρο της ΠΕΠΤΕΓ. Ενημερωθήκαμε σχετικά με τις εξελίξεις της κατάργησης του ΤΕΙ Κρήτης και αποσαφηνίστηκε ότι, από ιδρύσεώς του, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ανήκει στην Ανώτατη Εκπαίδευση Τεχνολογικού Τομέα και είμαστε όλοι (ΤΕΙ-ΑΤΕΙ) απόφοιτοι τετραετούς φοίτησης με καθηγητές μέλη ΔΕΠ».

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση, «στοχεύουμε στην αντιστοίχιση του πτυχίου μας με τα πτυχία του νέου εκπαιδευτικού Ιδρύματος που ιδρύθηκε στη θέση του ΤΕΙ Κρήτης και ονομάζεται πλέον Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Σύντομα θα ενημερωθείτε για τις επόμενες δράσεις. Κρίνεται απαραίτητη η μαζική συμμετοχή σας, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στα επόμενα βήματά μας. Απόφοιτοι».

Εγκαίνια για το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Εντωμεταξύ, τα εγκαίνια για το νέο εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο Ηράκλειο θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα, ενώ δεν αποκλείεται η ημερομηνία να συμπέσει με την άφιξη του πρωθυπουργού στην Κρήτη. Παράλληλα, το νέο Πανεπιστήμιο ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα να κινείται σε νέους ακαδημαϊκούς ρυθμούς, καθώς αναρτήθηκε η ταμπέλα “Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο”.

Στην τελετή εγκαινίων θα παραβρεθεί και ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η μετονομασία του ΤΕΙ Κρήτης στο αρχικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας ήταν “Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης”, αλλά λόγω των νομικών προβλημάτων που θα δημιουργούσε το νέο πανεπιστήμιο “απέβαλε” το Πανεπιστήμιο Κρήτης και “βαπτίστηκε” σε “Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο”.

Προ ημερών ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στα Χανιά, ουσιαστικά υιοθέτησε την εισήγηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέα Ζώρα για τη δημιουργία ενός Πανεπιστημίου που θα αποτελέσει “ομπρέλα” για όλες τις δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη, με τη μορφή Ομοσπονδιακού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Η Κρήτη αποκτά και τρίτο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για την έναρξη των συζητήσεων για ένα μεγάλο και ισχυρό Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Κρήτης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News