Στην επέτειο του βομβαρδισμού του Χάρακα ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ηράκλειο
Στην επέτειο του βομβαρδισμού του Χάρακα ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δήλωση του κ. Αυγενάκη για τις εκδηλώσεις για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και του βομβαρδισμού του Χάρακα από την Γερμανική Αεροπορία

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, η Περιφέρεια Κρήτης, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χάρακα «Ο Άγιος Παντελεήμονας» για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και του βομβαρδισμού του Χάρακα από την Γερμανική Αεροπορία, παραβρέθηκε ο Γραμματέας ΠΕ και Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο κ. Αυγενάκης πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε τους ήρωες και τις ηρωίδες της Μάχης της Κρήτης, που έδωσαν την ζωή τους για την λευτεριά, και τα αθώα θύματα του πληθυσμού του Χάρακα που χάθηκαν από τον παράνομο Γερμανικό Βομβαρδισμό της 2ας Ιουνίου του 1941.

Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί κορυφαία στιγμή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στις μνήμες των Κρητικών, των Ελλήνων αλλά και στις σελίδες της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

Στρέφουμε τη σκέψη μας στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης και στέλνουμε το μήνυμα ότι η ελευθερία, η περηφάνεια και η παλικαριά της Κρήτης αποτελούν κομμάτι όλων μας βαθιά ριζωμένο, και αποτελεί δικό μας καθήκον να εξασφαλίσουμε την αλληλεγγύη και την ενότητα του ελληνικού Έθνους. Ενότητα απαραίτητη για να κάνει η χώρα μας το μεγάλο άλμα στο μέλλον».

Ενώ, ο ίδιος παραβρέθηκε και στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που διεξήχθησαν στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο κ. Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επέτειος της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού φέρνει στις μνήμες όλων μας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και είναι για το Έθνος μας ημέρα πένθους και μνήμης.

Ας αποτελέσει η φετινή 19η Μαΐου υπενθύμιση ότι στη μακραίωνη ιστορία μας οι Έλληνες αν και υποφέραμε βαριά χτυπήματα και αντιμετωπίσαμε ανυπέρβλητα εμπόδια μέσα από κοινούς αγώνες προχωρήσαμε μπροστά.

Είναι λοιπόν, σήμερα δικό μας καθήκον με εθνική ομοψυχία να εξασφαλίσουμε την αλληλεγγύη και την ενότητα του ελληνικού Έθνους. Ενότητα απαραίτητη, ώστε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την εμβέλεια του Ελληνισμού, των ιδεών και των αξιών που περικλείει, στο διηνεκές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News