«Ψυχρολουσία» για 100άδες μαθητές που έχασαν την εκδρομή τους – Γιατί «καθηλώθηκαν» τα λεωφορεία

Κρήτη
«Ψυχρολουσία» για 100άδες μαθητές που έχασαν την εκδρομή τους – Γιατί «καθηλώθηκαν» τα λεωφορεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογοήτευση και δυσαρέσκεια για εκατοντάδες μαθητές του 7ου γυμνασίου Ηρακλείου

Μία εκδρομή που δεν έγινε ποτέ για τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Ο λόγος; Ο έλεγχος της τροχαίας νωρίς το πρωί στα λεωφορεία ταξιδιωτικού γραφείου, τα οποία επρόκειτο να μεταφέρουν τους εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς σε Άγιο Νικόλαο και Ελούντα, «φανέρωσε» ότι υπάρχουν τεχνικές ελλείψεις που καθιστούσαν αδύνατη και μη ασφαλή τη μετακίνηση των μαθητών στον προορισμό τους.

Σήμερα το πρωί 340 μαθητές συγκεντρώθηκαν στο σχολείο για την ημερήσια του εκδρομή περιμένοντας την άφιξη των λεωφορείων τα οποία και θα τους μετέφεραν στο Λασίθι. Όσο οι ώρες περνούσαν, άρχισε να υπάρχει ανησυχία με τον διευθυντή του σχολείου τον κ. Νίκο Τουτουδάκη να ενημερώνεται τελικά ότι έχει διαπιστωθεί πρόβλημα με τα λεωφορεία, κατά την διάρκεια ελέγχου από την τροχαία.

«Τα παιδιά ήρθαν στο σχολείο κανονικά για την εκδρομή τους, όμως η ώρα περνούσε και τα λεωφορεία δεν είχαν φθάσει. Έπειτα από σχετικά τηλεφωνήματα που έκανα, ενημερώθηκα από τον αξιωματικό της τροχαίας ότι έχουν διαπιστωθεί τεχνικές ελλείψεις κατόπιν ελέγχων στα οχήματα. Με ρώτησε αν παίρνω την ευθύνη να γίνει η εκδρομή και φυσικά εγώ απάντησα ότι δεν αναλαμβάνω την ευθύνη ούτε υπάρχει περίπτωση να βάλω σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων».

Όπως ήταν φυσικό στο σχολείο υπήρξε αναστάτωση, ένταση αλλά και απογοήτευση κυρίως από πλευράς μαθητών που έχασαν την ημερήσια εκδρομή τους. Την ίδια ώρα όμως και  όπως επισημαίνει κατηγορηματικά, ο κ. Τουτουδάκης σε κάθε περίπτωση δεν θα διακινδύνευε τη ζωή ανήλικών μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών.

«Τα λεωφορεία που επρόκειτο να μετακινήσουν τα παιδιά και καθηγητές, ήταν 8. Δεν γνωρίζω, αν υπήρχε πρόβλημα σε ένα ή και στα 8. Με τεχνικές ελλείψεις και προβλήματα δεν θα συναινούσα να φύγει έστω και ένα λεωφορείο. Επίσης δεν θα συναινούσα στο να πάνε εκδρομή οι μισοί μαθητές και οι άλλοι όχι».

Η διεύθυνση του σχολείου, σε συνεννόηση και με τον σύλλογο διδασκόντων αφού πήρε την απόφαση να μην γίνει η εκδρομή, ενημέρωσε τους μαθητές και κατόπιν τους γονείς τους για όλα όσα διαδραματίστηκαν. Κατόπιν όλων των παραπάνω τα παιδιά επέστρεψαν στα σπίτια τους.

«Νιώσαμε όλοι αμήχανα και δυσάρεστα. Είχαμε προετοιμαστεί για αυτήν την εκδρομή εδώ και καιρό μιας και θα επισκεπτόμασταν Άγιο Νικόλαο και Ελούντα. Εκτεθήκαμε και εμείς με την σειρά μας απέναντι στους γονείς αλλά δεν γινόταν αλλιώς».

Τα γεγονότα επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πατήρ Στυλιανός Σαβοϊδάκης ο οποίος σημειώνει το γραφείο δεν αντικατέστησε τα λεωφορεία για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή και ότι τώρα δεν είναι εφικτό πλέον να γίνει. Όπως τόνισε για να μην δοθεί άδεια από την Τροχαία προφανώς τέθηκε θέμα ασφάλειας.

Τα χρήματα θα επιστραφούν στους μαθητές, όμως δεν θα μπορέσουν τελικά να πραγματοποιήσουν την ημερήσια εκδρομή τους, μέχρι να κλείσουν τα σχολεία,  με δεδομένο ότι πλησιάζουν απολυτήριες εξετάσεις και σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η διεξαγωγή εκδρομών λίγο πριν την έναρξη των διαγωνισμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News