default-image

Λ. Αυγενάκης: «Δείγμα της αλαζονείας η μεταφορά του ENISA στην Αθήνα»

Ηράκλειο
Λ. Αυγενάκης: «Δείγμα της αλαζονείας η μεταφορά του ENISA στην Αθήνα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Για ποιο λόγο αποφάσισαν τη μεταφορά του ENISA;" διερωτάται ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ

Δείγμα της αλαζονείας και της αδιαφορίας της Κυβέρνησης για την Κρήτη και τους πολίτες της'' χαρακτηρίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης την απόφαση απομάκρυνσης της έδρας του ENISA από το Ηράκλειο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη με αφορμή την μεταφορά της έδρας του ENISA από το Ηράκλειο στην Αθήνα:

«Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππάς συνεχίζει το «ξήλωμα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Κυβερνοασφάλειας (ENISA).

            Μόλις προχθές, κατέθεσε σχέδιο νόμου, βάσει του οποίου «η έδρα του Οργανισμού θα μεταφερθεί στην Αθήνα».

            Ο ENISA, που λειτουργεί από το 2004 και εδρεύει στο Ηράκλειο, είναι ο μοναδικός Οργανισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει ως έδρα την Ελλάδα, καθώς αναγνωρίστηκε ο πρωτοποριακός ρόλος του ΙΤΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην έρευνα και την τεχνολογία αιχμής.

            Προηγούμενες προσπάθειες μετακίνησης του Οργανισμού έπεσαν στο κενό, αφού παρέμενε στο Ηράκλειο, όπως και το Ευρωπαϊκό Σχολείο που λειτουργεί παράλληλα. Οι παρεμβάσεις μας για την απρόσκοπτη λειτουργία, τόσο του Οργανισμού, όσο και του Σχολείου ήταν συνεχείς και, μέχρι τώρα, αποτελεσματικές.  

Ωστόσο, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προθύμων αποφάσισε τη μεταφορά του στην Αθήνα, αποκόπτοντάς το από το ΙΤΕ και στερώντας από το Ηράκλειο έναν σημαντικό Οργανισμό με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που το συνοδεύουν.

            Για ποιο λόγο αποφάσισαν τη μεταφορά του ENISA, εκτός Ηρακλείου και εκτός Κρήτης;

Με ποια κριτήρια υπέγραψαν την συμφωνία μεταφοράς της έδρας του ENISA;

            Ποια η θέση των Ηρακλειωτών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι ένα ακόμη δείγμα της αλαζονείας και της αδιαφορίας της Κυβέρνησης για την Κρήτη και τους πολίτες της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News