Ηράκλειο

Απεργούν γιατροί και νοσοκόμοι την Πέμπτη

24ωρη Πανελλαδική απεργία στα Νοσοκομεία της χώρας  

Στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της 16ης Μαΐου θα συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε απεργιακή συγκέντρωση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στις 10:00 πμ.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ζούμε καθημερινά στους χώρους μας τις συνέπειες από την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας - πρόνοιας που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση. Δραματικές ελλείψεις προσωπικού και συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων και δυσχεραίνουν την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Η μη ένταξη στα ΒΑΕ, η ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας, καθώς κι η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Δεν αρκεί να αγανακτούμε! Δεν χωράει αναμονή! Παλεύουμε για το δίκιο μας!

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε απεργιακή συγκέντρωση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στις 10:00 πμ.  Απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού - μονιμοποίηση όλων των επικουρικών - συμβασιούχων κι εργολαβικών συναδέλφων με μόνιμη εργασία και πλήρη δικαιώματα
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας - Ανάκτηση όλων των απωλειών - Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού - Κανείς κάτω από 751€ κατώτερο βασικό μισθό.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη αναγκαίων μέτρων για προστασία υγείας και ασφάλειας - Πρόσληψη μόνιμων Γιατρών Εργασίας - Τεχνικών Ασφαλείας.
  • Πλήρη, επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας - πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό - Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης και συγχώνευσης υπηρεσιών των νοσοκομείων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια