Στη Βουλή για κύρωση η σύμβαση για το αεροδρόμιο Καστελίου

Ηράκλειο
Στη Βουλή για κύρωση η σύμβαση για το αεροδρόμιο Καστελίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε live τη συνεδρίαση της Βουλής - Η κυβέρνηση εξασφάλισε την ισχυρή παρουσία του Δημοσίου στη σύμβαση και ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό

Μετά το πέρας της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, ήρθε η ώρα να εισαχθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής προς κύρωση η σύμβαση για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης εδώ και πολλές δεκαετίες, το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η σύμβαση πέρασε από την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και μετά την επικύρωσή της από την πλειοψηφία των παρατάξεων (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΔΗ.ΣΥ.) οδηγείται πλέον και στην Ολομέλεια, όπου θα εισαχθεί σήμερα.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής με μεγάλη πλειοψηφία και θα πάει τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση και την τελική επικύρωση της σύμβασης παραχώρησης του έργου του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

Το έργο μπορεί να προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή, κυρίως μεταξύ της κυβέρνησης και των δύο κομμάτων που έχουν υπάρξει κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΔΗ.ΣΥ., ως ΠΑΣΟΚ η δεύτερη), ωστόσο στην αναγκαιότητα και σκοπιμότητα του έργου συμφώνησαν οι εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων. Αντίθετα, αντιπαρατέθηκαν ως προς το... τι έκανε το κάθε κόμμα για το έργο του νέου αεροδρομίου και το ποιος δρομολόγησε τι και με ποιο σκεπτικό, ενώ η “βεντάλια” της κόντρας άνοιξε, “πιάνοντας” συνολικά τα έργα υποδομών της Κρήτης, με επίκεντρο τον ΒΟΑΚ και τον κάθετο άξονα Ηρακλείου-Μεσαράς.

Με αφορμή την εισαγωγή της σύμβασης στην Ολομέλεια της Βουλής, ο εισηγητής του νομοσχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Όλο το προηγούμενο διάστημα προηγήθηκε μια εκτεταμένη διαβούλευση και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής φωτίστηκαν όλες οι κρίσιμες πλευρές της σύμβασης.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πέτυχε το Δημόσιο να διατηρήσει παρουσία σε μια εξαιρετικής σημασίας επένδυση, τόσο στη φάση της υλοποίησης, όσο και στη λειτουργία του αεροδρομίου με συγκεκριμένα οφέλη για τον τόπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News