Θλίψη από το θάνατο του γνωστού οινοποιού Στέλιου Αλεξάκη

Ηράκλειο
Θλίψη από το θάνατο του γνωστού οινοποιού Στέλιου Αλεξάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου

Ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους οινοποιούς της Κρήτης, ο Στέλιος Αλεξάκης, πέθανε το πρωί της Κυριακής, μετά από καρδιακό επεισόδιο. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο Στέλιος Αλεξάκης ήταν πολύ σοβαρά, αφού είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και από τότε έδινε μεγάλη μάχη με τη βοήθεια της οικογένειάς του, και ιδιαίτερα της γυναίκας του Σοφίας, για να μπορέσει να ξαναβρεί τη ζωντάνια που πάντοτε τον χαρακτήριζε. Ώσπου το πρωί της Κυριακής “έφυγε” από κοντά μας, σε ηλικία 83 χρόνων, βυθίζοντας στο πένθος τη σύζυγό του Σοφία, καθώς και τα παιδιά του Λάζαρο και Απόστολο, όπως και όλο τον κόσμο που τον ήξερε και τον εκτιμούσε.

Ο Στέλιος Αλεξάκης ήταν πάντα ένας από τους πιο σοβαρούς οινοποιούς της Κρήτης και κατά κοινή ομολογία έπαιζε θετικό ρόλο στη διαμόρφωση του εισοδήματος των οινοπαραγωγών.

Ποιος ήταν ο Στέλιος Αλεξάκης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1936, ήταν παντρεμένος με τη Σοφία Αλεξάκη και είχε δύο γιους, τον Λάζαρο και τον Απόστολο. Φοίτησε το 1959 στη Σχολή Ευελπίδων και το 1967 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Χημικών Μηχανικών. Δίδαξε επί δέκα χρόνια Ανόργανη Χημεία σε φροντιστήρια Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ίδρυσε και λειτούργησε οινολογικό εργαστήριο από το 1974 έως το 1982. Υπήρξε τεχνικός σύμβουλος σε πυρηνελαιουργεία, οινοποιεία, βιοτεχνία εκρηκτικών, χωματουργία και αλευροβιομηχανία.

Υπήρξε υπεύθυνος οινολόγος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καστελίου Πεδιάδος, καθώς και σε 4 ακόμα ιδιωτικά οινοποιεία.

Δίδαξε Τεχνολογία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών επί δύο έτη στην Τεχνική Σχολή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το 1981 ίδρυσε ανώνυμη εταιρεία μαζί με τη σύζυγό του Σοφία, με την επωνυμία “ΟΙΝΟΚΡΕΤΑ Α.Ε.”. Το 1987 ίδρυσε την εταιρεία “VINOBON ΑΕΒΕ”.

Επίσης, από το 2001 έως και το 2005 διετέλεσε αντιπρόεδρος και από το 2005 μέχρι και το 2008 πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

Ήταν μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου από το 2001 έως και σήμερα και τακτικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Προστασίας Οινοπαραγωγής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος στη μεταπολίτευση, οπότε και ήταν δήμαρχος ο Ανδρέας Καλοκαιρινός.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στις 4 το απόγευμα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News