Ηράκλειο

Στιγμές συγκίνησης -Τα ιερά λείψανα του Αγίου Κοσμά στον Άγιο Τίτο

Μετά από αιώνες «εξορίας» το ιερό σκήνωμα στο Ηράκλειο

Tο σκήνωμα του Αγίου Κοσμά έχει επιστρέψει στην πατρίδα του, την Κρήτη, μετά από 960 χρόνια «εξορίας», αφού είχε κλαπεί το 1058 από Ενετούς εμπόρους οι οποίοι το μετέφεραν στην Βενετία και το κατέθεσαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Μείζονος.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον ιερό ναό του Αγίου Τίτου Ηρακλείου όπου με συγκίνηση γιορτάστηκε η επανακομιδή των ιερών λειψάνων.

Βέβαια το ιερό σκήνωμα επέστρεψε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2018 στην Κρήτη και βρίσκεται μόνιμα στην ιερά μονή Κουδουμά, το Σάββατο όμως έγινε επίσημη υποδοχή και στο Ηράκλειο και δεκάδες πιστοί προσκύνησαν το σκήνωμα.  

Πρόκειται για την 53η Επέτειο Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου Πρώτου Επισκόπου Κρήτης καθώς και ο 1ος Εορτασμός Επανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Κοσμά του Ερημίτου και Ομολογητού .

Μάλιστα τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο καθώς τον Άγιο Τίτο τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι Μητροπολίτες της Κρήτης χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια