default-image

Κεγκέρογλου: «Έπεσαν οι μάσκες» για τον ENISA

Ηράκλειο
Κεγκέρογλου: «Έπεσαν οι μάσκες» για τον ENISA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τη μεταφορά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια των δικτύων στην Αθήνα" αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την μεταφορά του ENISA στην Αθήνα προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Ο ΕΝΙSΑ είναι ο «Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την ασφάλεια των δικτύων και των πληροφοριών» με έδρα την Κρήτη.

Η δημιουργία του ENISA αποφασίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2003 επί Ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη και υφυπουργό μεταφορών τον Μανώλη Στρατάκη και η εγκατάσταση του έγινε στο Ηράκλειο το 2005.

Παρά τις προσπάθειες ορισμένων παραγόντων για την μετακίνηση του ο οργανισμός παρέμεινε στο Ηράκλειο όπως και το Ευρωπαϊκό Σχολείο που είχε ιδρυθεί και λειτουργούσε παράλληλα.

Χθες έπεσαν οι μάσκες και η κυβέρνηση Σύριζα, Ακροδεξιών Γυρολόγων δια των υπουργών κ. Παππά, κ. Σπίρτζη και κ. Τσακαλώτο κατέθεσε νομοσχέδιο για την μεταφορά του ENISA στην Αθήνα, ύστερα από μία επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε αδιαμαρτύρητα στις 13/11/2018, όπως είχαν υπογράψει και το 3ο αχρείαστο μνημόνιο που έχει περάσει την θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας.

Το πιο κυνικό είναι ότι θα μείνει στο Ηράκλειο ένα γραφείο «για να διευκολύνει την ομαλή μεταφορά στην Αθήνα».

Είναι όμως μόνο η δουλικότητα με την οποία υλοποιούν κάθε απαίτηση των έξω, για να παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία ή είναι η έκφραση του υφέρποντος αντικρητισμού και η αποκάλυψη του πραγματικού τους προσώπου;

Όποια και αν είναι η αιτία, τους παραδίδουμε στην κρίση των Κρητικών και ιδιαίτερα των Ηρακλειωτών για να τους δώσουν την δέουσα απάντηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News