Ηράκλειο

Λαμπρή εορτή στον Άγιο Τίτο: Στην Κρήτη τα λείψανα του Αγίου Κοσμά του Ερημίτου

960 χρόνια βρίσκονταν στην Βενετία - Το επόμενο διήμερο εορτάζεται η πρώτη επέτειος επανακομιδής στην πατρίδα τους, την Κρήτη

Η 53η Επέτειος Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου Πρώτου Επισκόπου Κρήτης καθώς και ο 1ος Εορτασμός Επανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Κοσμά του Ερημίτου και Ομολογητού πρόκειται να εορταστούν με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου.

Στη γιορτή θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο καθώς τον Άγιο Τίτο θα τιμήσουν με την παρουσία τους όλοι οι Μητροπολίτες της Κρήτης χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σκήνωμα του Αγίου Κοσμά επέστρεψε στην πατρίδα του, την Κρήτη, μετά από 960 χρόνια «εξορίας», αφού είχε κλαπεί το 1058 από Ενετούς εμπόρους οι οποίοι το μετέφεραν στην Βενετία και το κατέθεσαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Μείζονος.

Πρόγραμμα

Το Σάββατο 11 Μαΐου στις 6:30 μ.μ.: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Κοσμά του Ερημίτου και Ομολογητού, εκ της Ιεράς Μονής Κουδουμά της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου Ηρακλείου.

Την Κυριακή 12 Μαΐου από 7 έως τις 11 π.μ.: Ο Όρθρος και η Συνοδική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, μετά των Σεβ. Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Κρήτης. Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου θα εκφωνήσει λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Κοσμά του Ερημίτου, διά των οδών 25ης Αυγούστου (κάθοδος), πλατεία 18 Άγγλων (δέηση), 25ης Αυγούστου (άνοδος).

Ώρα 7 μ.μ.: Μεθεόρτιος Εσπερινός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια