Το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου γιόρτασε την “Ημέρα της Ευρώπης”

Ηράκλειο
Το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου γιόρτασε την “Ημέρα της Ευρώπης”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφίες από το τριήμερο εκδηλώσεων στο σχολείο

Το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, Σχολείο - Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament Ambassador School), γιόρτασε την 9η Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης, με ένα τριήμερο εκδηλώσεων.

Την Τρίτη 7 Μαΐου, στα πλαίσια της δράσης του Europe Direct Crete “Το Μέλλον της Ευρώπης είναι στο χέρι σου – Διάλογος με μαθητές” μαθητές του σχολείου μας υποδέχτηκαν καθηγητές και μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, καθώς και καθηγητές και μαθητές από το Uddevallas Upper Secondary School (Σουηδία) και εκπρόσωπο του Europe Direct Fyrbodal, Amal της Σουηδίας.

Συζήτησαν θέματα σχετικά με το Μεταναστευτικό, την Εκπαίδευση και την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Ανισότητες και το Περιβάλλον. Πήραν πληροφορίες, αντάλλαξαν απόψεις, επιχειρήματα, γνώσεις και εμπειρίες.

Ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους και διατύπωσαν ερωτήσεις. Κατέληξαν σε ουσιαστικά συμπεράσματα που σχετίζονται με τη σημασία του σεβασμού της διαφορετικότητας και της άποψης του άλλου, την ανάγκη για ομαδικότητα και τη συνεργασία, αλλά και την συνειδητοποίηση ότι τα προβλήματα είναι κοινά για τους λαούς της Ευρώπης.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου πήραν μέρος στην ημερίδα που οργανώθηκε από το Europe Direct Crete στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου. Ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους φορείς για τα θέματα που τους είχαν απασχολήσει την 1η ημέρα.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις και οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες με τα συμπεράσματά τους. Για τους νέους Ευρώπη σημαίνει Ειρήνη, Κατανόηση, Ισότητα, Γνώσεις, Φιλία και Συνεργασία.

Συζήτησαν επίσης για τη σημασία της ψήφου των νέων στις προσεχείς ευρωεκλογές. Αυτή τη φορά ψηφίζουν για το Μέλλον, τη Συμφιλίωση, την Ειρήνη, για να εκφράσουν την Άποψη και τα Επιχειρήματα τους, γιατί είναι Ενεργοί Πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News