default-image

Μιχελογιαννάκης: Περισσότερες δόσεις για τις επιχειρήσεις

Ηράκλειο
Μιχελογιαννάκης: Περισσότερες δόσεις για τις επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι περισσότερες επιχειρήσεις θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν στα χρέη προς το δημόσιο»

«Οφείλουμε να ανακουφίσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και να βοηθήσουμε έμπρακτα τις επιχειρήσεις που δέχτηκαν τεράστιο βάρος από την καθίζηση του ΑΕΠ κατά τα χρόνια του μνημονίου, από την διάλυση της οικονομίας και την μείωση της αγοραστικής ικανότητας των νοικοκυριών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Δείτε την ανακοίνωση:

Οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης, που χρεοκόπησαν την χώρα, σήμερα μας κουνούν το δάχτυλο και προσπαθούν να παραπλανήσουν για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό, τάζοντας ουτοπίες.

Ωστόσο, θα έπρεπε οι δόσεις για τις επιχειρήσεις να ανέλθουν, αν όχι στις 120, πολύ παραπάνω από τις 18 που προβλέπει το νομοσχέδιο, καθότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν στα χρέη προς το δημόσιο και τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Είναι σωστό να βοηθηθούν οι εταιρείες που έχουν ενεργή ρύθμιση και καλύπτουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, στις οποίες και δίνεται η ευκαιρία να εξοφλήσουν την οφειλή τους, λόγω της τεράστιας μείωσης των προσαυξήσεων.

Όμως, εκεί που, κυρίως, πρέπει να δώσουμε ανάσα και προοπτική, είναι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και δίνουν εργασία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Αυτές οι επιχειρήσεις, ήδη χάνουν τις τρέχουσες ρυθμίσεις των 12 ή 24 δόσεων, λόγω αδυναμίας πληρωμής μιας δόσης, επαναλαμβάνοντας συνεχώς τον ίδιο φαύλο κύκλο, ενώ με τόσο μικρό αριθμό δόσεων προς τις υποχρεώσεις του δημοσίου, αντιμετωπίζουν πρόβλημα και στις λοιπές υποχρεώσεις τους, όπως μισθούς, προμηθευτές κτλ.

Αυτές οι επιχειρήσεις που δίνουν την μάχη της επιβίωσης, σε τόσο δύσκολες συνθήκες, αξίζουν μια ευκαιρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News