Ηράκλειο

Στείλτε μήνυμα αγάπης συμμετέχοντας σε έναν διαφορετικό περίπατο

Έναν διαφορετικό περίπατο διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στέλνοντας μήνυμα αγάπης!

Η μεγάλη και ζεστή αγκαλιά της Εκκλησίας της Κρήτης καλεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση, που στόχο έχει την πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας.

Η βόλτα της… αγάπης, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, με θέμα: «Στείλε μήνυμα… Αγάπης!», θα λάβει χώρα την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 11 το πρωί.

Ειδικότερα, Εκκλησία και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και προσκαλεί τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, το διδακτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της Πόλης μας να συμμετέχουν, καθώς και όποιον συνάνθρωπό μας ενδιαφέρεται και επιθυμεί.

Η εκκίνηση του περιπάτου Αγάπης θα γίνει από την Πλατεία του Αγίου Μηνά και κατόπιν, μέσω των οδών Αγίου Μηνά - Καλοκαιρινού - Ίδης - Δικαιοσύνης, θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει:

  • Γραπτά μηνύματα και σχέδια ζωγραφικής από τους μαθητές, με αναφορά στην οικογενειακή ειρήνη και γαλήνη και ανάδειξή τους κατά την διάρκεια του περιπάτου.
  • Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου και των μαθητών του, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων για την απόδοση μελωδιών.
  • Συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, με θεατρικό δρώμενο στην πλατεία Ελευθερίας, μετά την ολοκλήρωση του περιπάτου.

Η δράση αυτή εντάσσεται στην εκστρατεία ενημέρωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με κεντρικό μήνυμα «Ας Νικήσουμε τη Βία!», την οποία στηρίζουν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Κρήτης, καθώς και φορείς, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ Κρήτης και το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Την ευθύνη συντονισμού έχει ο Κοινωνικός Λειτουργός - Συνεργάτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, κ. Γεώργιος Σαριδάκης, ενώ αποκλειστικός Χορηγός Επικοινωνίας είναι o Όμιλος της ΚΡΗΤΗ ΤV.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια