Ηράκλειο

Δημόσια συγγνώμη Αναστασάκη για την καθυστέρηση του έργου ανάπλασης στο κέντρο

Παραδέχτηκε ότι το έργο είναι ημιτελές και εκτός χρονοδιαγράμματος

Αποκαλύψεις του αντιδημάρχου τεχνικών έργων και εκ νέου υποψηφίου με τη «Δύναμη Πολιτών» Γιάννη Αναστασάκη ο οποίος μιλώντας στο ράδιο 98,4 και το Μάνο Δασκαλάκη ζήτησε δημόσια συγγνώμη και παραδέχτηκε ότι είναι εκτός χρονοδιαγράμματος το έργο ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου.

Όπως τόνισε ο κ.Αναστασάκης «Μπορώ να ζητήσω δημόσια συγγνώμη, κάναμε λάθος πρόβλεψη, λάθος εκτίμηση. Γιατί έγινε αυτή η λάθος εκτίμηση; Γιατί η νομοθεσία λέει ότι ο φθηνότερος παίρνει το έργο. Όσο κι αν σας ακούγεται αυτό τραγικό γιατί είναι παράδοξο- γιατί ο σοφός λαός λέει “ό,τι πληρώσεις παίρνεις’’ – έτσι ισχύει και στα δημόσια έργα. Κάναμε έναν αγώνα δρόμου, μαλώσαμε άπειρες φορές με τον εργολάβο, είχαμε και θέματα ανωτέρας βίας βέβαια, γιατί είναι μια δύσκολη ανάπλαση, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση».

"Το έργο είναι μισό"

Στο ερώτημα γιατί εγκαίρως δεν ελήφθησαν υπόψιν τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νεά Κρήτη» που έκαναν λόγω για αναγκαίες παρεμβάσεις στο έργο για μην τεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος, ο κ.Αναστασάκης παραδέχτηκε ότι το έργο είναι ημιτελές, εκτός χρονοδιαγράμματος αλλά θα αποτελέσει όπως υποστήριξε αφορμή για αναβάθμιση για το Ηράκλειο.

Σημείο αναφοράς για τον κ. Αναστασάκη ήταν η καθημερινότητα αλλά και οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο παραδεχόμενος ότι η κατάσταση στο Ηράκλειο είναι χαοτική, κάνοντας λόγο για μια τεράστια έκταση στην οποία απαιτούνται εργασίες , ενώ τόνισε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις σε ότι αφορά στις λακκούβες σε πάνω από 2.000 σημεία.

Στο κομμάτι οδοποιίας υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι μπορεί να μην αντιλαμβάνονται το έργο που έχει επιτευχθεί σε συνοικίες, αλλά γενικότερα υποστήριξε ότι έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής, καλώντας τους δημότες να επιβραβεύσουν με την ψήφο τους το έργο της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια