default-image

Το μεροκάματο του στοίχισε – Ντεραπάρισε φορτηγό και τον πλάκωσε

Κρήτη
Το μεροκάματο του στοίχισε – Ντεραπάρισε φορτηγό και τον πλάκωσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο εργατικό ατύχημα με θύμα έναν συμβασιούχο στην κοινωφελή εργασία

Φορτηγό ντεραπάρισε με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος στην περιοχή του Τσούτσουρα να τραυματιστεί και να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη και ενώ εκτελούνταν εργασίες του δήμου Δήμου Αρχανών Αστερουσίων για τον καθαρισμό της παραλίας

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επιτίθεται στη δημοτική αρχή, κατηγορώντας τη για μη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Νέο εργατικό ατύχημα έγινε στις 7 Μάη με θύμα έναν εργαζόμενο - συμβασιούχο στην Κοινωφελή Εργασία στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων.

Το ατύχημα έγινε στη  περιοχή του Τσούτσουρα σε εργασίες του δήμου για καθαρισμό της παραλίας, την ώρα που ο οδηγός είχε την ανατροπή, το φορτηγό ντελαπάρισε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συναδέλφου και τη διακομιδή του στο Bενιζέλειο Nοσοκομείο.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει με την ίδια πολιτική αντίληψη και πρακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, έχει την κύρια ευθύνη, αφού δεν φρόντισε να πάρει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων. Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για την κατάσταση που συντελείται αυτό το διάστημα στον κλάδο, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματισμένους δεν οφείλονται ούτε στην "κακιά στιγμή", ούτε στην "κακιά ώρα", όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν. Αιτία είναι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού, η επικράτηση των ελαστικών μορφών εργασίας, ως κυρίαρχη μορφή, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη μέσων και μέτρων προστασίας, η μηδαμινή έως ανύπαρκτη εκπαίδευση του προσωπικού. Αιτία είναι ότι συνεχίζουν να θεωρούν ως κόστος την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, αδιαφορώντας ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή. Και όλα αυτά για να προστατέψουν ή ακόμα και να αυξήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η επίθεσή τους όμως δεν σταματάει εδώ. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο μεγάλο κεφάλαιο ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην παραπέρα μείωση του μισθολογικού κόστους πραγματοποιώντας βαθμιαία την κατάργηση των νόμων και των διατάξεων για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, κόβει το ανθυγιεινό επίδομα στους εργαζόμενους που  καθημερινά διακινδυνεύουν την υγεία, τη σωματική τους ακεραιότητα, την ίδια τους τη ζωή δουλεύοντας στις πιο άθλιες συνθήκες, ενώ ήδη έχει μειώσει τις ειδικότητες που είναι ενταγμένες στα ΒΑΕ.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις, απαιτώντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για όλες τις ειδικότητες, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, προσλήψεις Τεχνικών Ασφάλειας και Ιατρών Εργασίας».

Λαϊκή Συσπείρωση: για το νέο εργατικό ατύχημα συμβασιούχου υπαλλήλου του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων

Ο Μ. Καρκαβάτσος, υποψήφιος δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα συμβασιούχου υπαλλήλου του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στέλνουμε τις ευχές μας στον εργαζόμενο συμβασιούχο στην Κοινωφελή Εργασία του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και την οικογένειά του για ταχεία ανάρρωση από το εργατικό ατύχημα που συνέβη στις 7/5 στον Τσούτσουρο σε εργασίες καθαρισμού της παραλίας από εκτροπή φορτηγού το οποίο βρίσκονταν σε λειτουργία ανατροπής. Το ατύχημα είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού και τη διακομιδή του στο Bενιζέλειο Nοσοκομείο.

Η σημερινή δημοτική αρχή από κοινού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια με αυτές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχει ατόφια την πολιτική ευθύνη για τις ελλείψεις σε μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων των υπηρεσιών που έχει στην ευθύνη της και έχει τη συναίνεση όλων των υπόλοιπων παρατάξεων του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, πλην ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Γι αυτό και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κατέβουν όλοι μαζί ενιαία στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με την πολιτική στήριξη των κομμάτων τους (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στον κλάδο των ΟΤΑ δεν οφείλονται στην «κακιά στιγμή», μα στην έλλειψη μόνιμου προσωπικού, στην επικράτηση των ελαστικών μορφών εργασίας, που φέρνει εντατικοποίηση, στην έλλειψη μέσων και μέτρων προστασίας, στη μηδαμινή εκπαίδευση του προσωπικού, στην ανάθεση επικίνδυνων εργασιών σε μη εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτή η πολιτική, την οποία υπηρετεί και Δημοτική Αρχή μαζί με όλες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, θεωρεί ως κόστος την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

 Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχουμε πάγιο αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Δήμου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τις προσλήψεις Τεχνικών Ασφάλειας και Ιατρών Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου πρέπει να κάνουν κριτήριο ψήφο τους τη στάση κάθε ψηφοδελτίου απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και να οργανώσουν την πάλη τους για εργασιακές σχέσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών τους, σε έναν αγώνα στον οποίο μόνιμος συμπαραστάτης τους θα είναι το ΚΚΕ και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.»

Φωτογραφία αρχείου 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News