default-image

Καταδυτικά πάρκα στην Κρήτη: Προχωρά η ένταξή τους σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Ηράκλειο
Καταδυτικά πάρκα στην Κρήτη: Προχωρά η ένταξή τους σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα κατασκευαστούν στην Αγία Πελαγία και τη Χερσόνησο

Νέα καταδυτικά πάρκα σχεδιάζει να κατασκευαστούν το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην Αγία Πελαγία και την Χερσόνησο.

Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, παρουσιάστηκε στον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπο Κασίμη και την Διευθύντρια Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014 − 2020 κα Ευθυμία Γιόκαλα από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη.

Στόχος της παρουσίασης είναι η ένταξη των καταδυτικών πάρκων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Αλιείας εξετάζει τον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της Διαχειριστικής Αρχή του Ταμείου, καθώς και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, αποδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου που θ’ αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχή τους Ηρακλείου.

Είναι ιδανική ευκαιρία για την Κρήτη να ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου έχει προετοιμαστεί γι’ αυτό, ανέφερε ο κ. Κασίμης, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται στο στάδιο διερεύνησης ώριμων προτάσεων, σε όλη τη χώρα, ώστε να προετοιμαστεί η αντίστοιχη προκήρυξη που θα επιτρέψει χρονικά στους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους και να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

«Έχουμε επιλέξει την περιοχή του Μονοναύτη στην Αγία Πελαγία και τη Χερσόνησο για ν΄ αναπτύξουμε τα δύο πρώτα Καταδυτικά Πάρκα στο Ηράκλειο» ανέφερε ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο Επιμελητήριο στη χώρα που έχει προχωρήσει σε αυτό το βαθμό τις σχετικές μελέτες και βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης χρηματοδότησης. «Η πρωτοβουλία αυτή θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε αναβαθμισμένες τουριστικές υπηρεσίες αναπτύσσοντας τον πολυθεματικό τουρισμό στην περιοχή μας» συμπλήρωσε ο κ. Αλιφιεράκης.

Η σημερινή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα και των στελεχών του Υπουργείου αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον για τις μελέτες που έχει ετοιμάσει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ανέφερε ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Γιώργος Μαυρογιάννης, εξηγώντας ότι οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 20 Ιουνίου 2019 και η ένταξη του έργου αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλους του έτους, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News