Αναπτυξιακή Ηρακλείου: Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία παρουσία Κασίμη

Ηράκλειο
Αναπτυξιακή Ηρακλείου: Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία παρουσία Κασίμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπου Κασίμη, τα εγκαίνια των γραφείων της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ στη Μεσαρά

Στο κέντρο του Τυμπακίου, σε μια περίοδο που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται σύντομα σημαντικά προγράμματα για την αγροτική οικονομία και την αλιεία για την ίδια περιοχή, εγκαινίασε γραφεία χθες η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Ε., παρουσία του αρμόδιου γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χαράλαμπου Κασίμη, ο οποίος μίλησε στη “Νέα Κρήτη” τονίζοντας ότι μόνο από τα δύο αυτά προγράμματα θα εισρεύσουν στους δικαιούχους που θα ενταχθούν σε αυτά κονδύλια άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην εφημερίδα μας μίλησε όμως με ικανοποίηση για τις νέες προοπτικές που διανοίγονται στη Μεσαρά μέσω της δραστήριας εταιρείας ο οικονομολόγος, διευθυντής-προϊστάμενος Τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Α.Ε., Γιώργος Μαυρογιάννης.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για τα θέματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Πυλώνας Ι & ΙΙ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας και των Διεθνών Σχέσεων, Χαράλαμπος Κασίμης, λίγο πριν την έναρξη των εγκαινίων στο Τυμπάκι δήλωσε χαρακτηριστικά στη “Νέα Κρήτη”: «Για πρώτη φορά στην περιοχή αυτή υλοποιούνται αναπτυξιακά προγράμματα. Το ένα είναι το αγροτικό και το άλλο είναι της αλιείας, τα οποία αφενός συνεισφέρουν εξαιρετικά σημαντικούς πόρους, που θα ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ - 5 συν 5 εκατομμύρια ευρώ περίπου - με στόχο σε ό,τι αφορά το αγροτικό να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη όχι μόνο γεωργικών δραστηριοτήτων, αλλά και γενικότερων δραστηριοτήτων στην ελληνική ύπαιθρο. Και το δεύτερο είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία ευελπιστούμε ότι θα στηρίξουμε τους αγρότες να γίνουν σύγχρονοι, να παράξουν ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα και να μπορέσουμε να συνδέσουμε την περιοχή αυτή εδώ, όχι μόνο με την παραγωγή ασφαλών προϊόντων, αλλά και με τις άλλες γενικότερα τουριστικές δραστηριότητες στην περιοχή»...

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι το γεγονός πως η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Ε. ανοίγει και γραφεία στην περιοχή υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων «σηματοδοτεί ότι δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον να είναι κοντά στον αγροτικό κόσμο και σε συνεργασία μαζί του να στηρίξει αφενός τα δημόσια έργα και αφετέρου τις ιδιωτικές επενδύσεις. Γιατί τα προγράμματα Leader για τα οποία μιλάμε χρηματοδοτούν δημόσιου χαρακτήρα παρεμβάσεις και ιδιωτικού. Ήδη έχουν προκηρυχθεί τα δημόσια έργα και τα ιδιωτικά. Επομένως, όχι μόνο πόροι θα εισρεύσουν στην περιοχή, αλλά και το αποτέλεσμα, όπως εκτιμούμε, θα είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε στη “Νέα Κρήτη” ο Χαράλαμπος Κασίμης.

Για το πρόγραμμα που αφορά στην αλιεία, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι προκηρύξεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Και στο πρόγραμμα αυτό, που ταυτίζεται με την ίδια περιοχή, προβλέπονται και δημόσιου χαρακτήρα αναπτυξιακά μέτρα και ιδιωτικές επενδύσεις. Επομένως, έχουμε δύο προγράμματα τα οποία έρχονται να στηρίξουν τις γεωργικές και αλιευτικές δραστηριότητες και ανάγκες της περιοχής».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

«Είμαστε κοντά στον παραγωγό»

Ο Γιώργος Μαυρογιάννης μάς είπε από την πλευρά του ότι τα γραφεία στο κέντρο του Ηρακλείου θα στελεχωθούν με τρία άτομα: μία αρχιτέκτονα, μία οικονομολόγο και ένα γεωπόνο. Και επίσης θα τοποθετηθούν άλλα τρία άτομα, γραμματεία και άλλα στελέχη που θα ασχοληθούν με τα προγράμματα τοπικής ανάπτυξης.

«Θα υπάρξουν μόνιμα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου στη νότια πλευρά της Κρήτης και πιστεύουμε ότι με τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει για την ευρύτερη περιοχή θα μπορέσουμε να στηρίξουμε αναπτυξιακά όλους τους τομείς της οικονομίας της περιοχής του Τυμπακίου και ευρύτερα της Μεσαράς»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News