Ηράκλειο

233 κιλά καπνού ναργιλέ δεν... πρόλαβε να πουληθεί

Στα χέρια των Αρχών τρία άτομα – Σε καταστήματα, αποθήκη και σπίτι έκρυβαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα

Τεράστιες είναι οι ποσότητες που βρέθηκαν συνολικά σε καταστήματα, αποθηκευτικούς χώρους και σπίτια δύο αντρών οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους λαθραίο καπνό ναργιλέ.

Όλα έγιναν το πρωί της Τρίτης, με την επιχείρηση των στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου να καταλήγει στις συλλήψεις ενός 35χρονου, ενός 65χρονου και μίας 37χρονης.

Συγκεκριμένα, οι άντρες του Λιμενικού Σώματος μαζί με στελέχη της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου Τελωνείου Ηρακλείου με σκύλο ανίχνευσης καπνικών προϊόντων, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση αρχικά στο παντοπωλείο του 35χρονου. Εκεί βρέθηκαν 21 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με λαθραίο καπνό ναργιλέ συνολικού βάρους 2.030gr. Πέρα από τον ιδιοκτήτη, συνελήφθη και η 37χρονη που εργαζόταν στο κατάστημα.

Έπειτα διενεργήθηκε έρευνα σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 65χρονου, όπου βρέθηκαν 26.550gr λαθραίου καπνού ναργιλέ σε συσκευασίες που οι περισσότερες από αυτές ναι μεν διέθεταν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, όμως δεν ήταν σφραγισμένες, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχουν επαναγεμιστεί με παράνομο καπνό.

Βρέθηκε επίσης και το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε παρακείμενη αποθήκη βρέθηκαν 193.500gr λαθραίου καπνού ναργιλέ και 45 άδειες συσκευασίες καπνού το περιεχόμενο των οποίων είχε διατεθεί νωρίτερα.

Τέλος, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 65χρονου, βρέθηκαν 11.205gr λαθραίου καπνού ναργιλέ, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνολικά κατασχέθηκαν 233,285kg λαθραίου καπνού ναργιλέ, 925 € και μία ηλεκτρονική ζυγαριά, ενώ σύμφωνα με το Τελωνείο Ηρακλείου οι αναλογούντες φόροι και δασμοί από τα λαθραία προϊόντα που κατασχέθηκαν, ανέρχονται στο ποσό των 55.690,69 ευρώ και οι διαφυγόντες φόροι από τις κατασχεθείσες άδειες συσκευασίες καπνού ανέρχονται στο ποσό των 3.210,84 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια