Ένοχος και στο Εφετείο ο γιατρός για την υπόθεση του βρέφους Κοσμαδάκη

Ηράκλειο
Ένοχος και στο Εφετείο ο γιατρός για την υπόθεση του βρέφους Κοσμαδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ενοχή του κατηγορούμενου είχε προτείνει νωρίτερα σήμερα και ο εισαγγελέας της Έδρας

 Ένοχος κρίθηκε σήμερα -και σε δεύτερο βαθμό- ο γιατρός που δικαζόταν για το θάνατο του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη, το οποίο είχε ξεψυχήσει τον Νοέμβριο του 2012 στο ΠΑΓΝΗ, μετά από χειρουργική επέμβαση βουβωνοκήλης.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχο για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» τον παιδοχειρουργό που είχε προβεί στις δύο από τις συνολικά τρεις επεμβάσεις που είχαν γίνει τότε στο αδικοχαμένο αγοράκι.

Σημειώνεται ότι την ενοχή του κατηγορούμενου είχε προτείνει νωρίτερα σήμερα και ο εισαγγελέας της Έδρας.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τελικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, ο γιατρός υποστήριξε κατά την απολογία του ότι λυπάται πολύ για ό,τι συνέβη, ωστόσο, επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν ευθύνεται γι’ αυτό, καθώς είχε προβεί σε όλες τις ιατρικώς ενδεδειγμένες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2017, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου) είχε κρίνει ένοχο τον παιδοχειρουργό, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News