Το υπόμνημα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Ηράκλειο
Το υπόμνημα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση για ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Κρήτης

Στις 11 σήμερα το πρωί ξεκίνησε εκ νέου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η συζήτηση για τη σύμβαση παραχώρησης του έργου κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελίου.

Το σχέδιο νόμου «Κύρωση σύμβασης παραχώρησης του έργου της Μελέτης, κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση των οδικών του συνδέσεων», του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είχε κατατεθεί στη Βουλή και είχε ξεκινήσει να συζητιέται στην Επιτροπή πριν το Πάσχα.

Σήμερα συνεχίζεται η διαδικασία στην Επιτροπή με την ακρόαση φορέων.

Φυσικά, περιμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε ποιοι φορείς θα παραστούν και τι θα πουν.

Όπως έχει γράψει ήδη η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», η συζήτηση του νομοσχεδίου έχει προβλεφθεί να απασχολήσει τρεις συνεδριάσεις της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μετά θα πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Ένα μεγάλο έργο με «επεισόδια» 16 ετών είναι έτοιμο να πάρει σάρκα και οστά πλέον…

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης κατέθεσε υπόμνημα με τις διεκδικήσεις για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρει το υπόμνημα μεταξύ άλλων:

«Ως Δημοτική Αρχή θέλαμε να επισημάνουμε, εξ αρχής, ότι το έργο της κατασκευής του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Καστελλίου όπως και κάθε μεγάλο έργο δεν θα πρέπει και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο μισοκομματικής εκμετάλλευσης αλλά απαιτεί μια ευρεία συνεννόηση και διακομματική συναίνεση και συνεργασία του συνόλου των πολιτικών κομμάτων και φορέων γιατί δεν αφορά μόνο την περιοχή μας, αλλά την Κρήτη ολόκληρη.

Η Δημοτική Αρχή, με ομόφωνες Αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων της, πέρα και έξω από μικροκομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες, αποδεικνύοντας ότι ζητήματα τέτοιου μεγέθους απαιτούν ευρεία συναίνεση και μεθοδική διεκδίκηση, και σε συνεργασία με τους φορείς του τόπου μας, έχει καταθέσει ένα πλήρες και συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο,  το οποίο ιεραρχημένα σας καταθέτουμε ως κατωτέρω:».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το υπόμνημα.

Οι εισηγήσεις του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη και του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

https://www.youtube.com/watch?v=1gu5iP6WAcI?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1Και οι δευτερολογίες του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
https://www.youtube.com/watch?v=lDlxdrCfqss?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News