«Πολιτεία Τυμπακίου»: Από την ισοπέδωση στην ανάπτυξη

Ηράκλειο
«Πολιτεία Τυμπακίου»: Από την ισοπέδωση στην ανάπτυξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορικά γεγονότα που έχουν αποτυπωθεί στη συνείδηση των κατοίκων του Τυμπακίου

Σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα “Καστελλάκη” του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της “Πολιτείας Τυμπακίου”, ενώ το θέμα της ήταν “Τυμπάκι - Από τη ναζιστική ισοπέδωση στην ανοικοδόμηση και ανάπτυξη”.

Σπουδαίοι ομιλητές έδωσαν το “παρών”, ενώ σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφενός η ιστορική αποτύπωση των γεγονότων που αφορούν την περιοχή του Τυμπακίου κατά την περίοδο των ναζί, και αφετέρου η διαδικασία μετεξέλιξής του σε οικονομικό πρότυπο με αναπτυξιακές προοπτικές.

Ο κ. Λενακάκης ανέδειξε τη συλλογική μνήμη και μίλησε για το χρέος που έχουν οι κάτοικοι του Τυμπακίου να γίνουν πρεσβευτές του ιστορικού παρελθόντος τους. Η ομιλία του κ. Λενακάκη ήταν διανθισμένη με ιστορικά γεγονότα, τα οποία έχουν αποτυπωθεί στη συνείδηση των κατοίκων του Τυμπακίου.

Η ομιλία του κ. Καλογεράκη εστίασε σε μια ημερομηνία-ορόσημο για το μαρτυρικό Τυμπάκι, προκαλώντας συγκίνηση. Από την πλευρά της, η κα Μαράκη μίλησε για τη σημερινή κατάσταση του Τυμπακίου, το οποίο αποτελεί πρότυπο ευημερίας και ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με μαρτυρίες κατοίκων του Τυμπακίου, που βίωσαν την ισοπέδωση και την Κατοχή. Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα, με τη μουσική συνοδεία του Γιώργου Πατεράκη (λύρα) και του Μιχάλη Φραγκιαδουλάκη (λαούτο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News