Ηράκλειο

9ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας: Δόθηκε το σήμα για την εκκίνηση

Από τους Αποστόλους Πεδιάδας ξεκίνησαν οι ποδηλάτες, οι οποίοι και θα ακολουθήσουν μία όμορφη διαδρομή 19 χιλιομέτρων

Από τους Αποστόλους Πεδιάδας ξεκίνησαν οι ποδηλάτες που συμμετέχουν στον 9ο Ποδηλατικό Γύρο Πεδιάδας.

Το σήμα της εκκίνησης δόθηκε στις 10:30 το πρωί της Κυριακής έξω από το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού Αποστόλων Πεδιάδας.

Οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν μία όμορφη διαδρομή 19 χιλιομέτρων (σε ασφαλτωμένο δρόμο), που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες.

Η διάρκεια του ποδηλατικού γύρου, η συμμετοχή στον οποίο είναι δωρεάν, αναμένεται να είναι περίπου τρείς ώρες.

Πρόκειται για μία οικογενειακή γιορτή η οποία αφορά μικρούς και μεγάλους, με μεγάλη συμμετοχή από 500 και πλέον ποδηλάτες και πολλούς θεατές.

Είναι μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας με τα χωριά μας και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, ευκαιρία να θαυμάσουμε τη φύση ανθισμένη, γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια, μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατα τους και στοχεύει στην ανάδειξη του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου κυκλοφορίας, φιλικού προς το περιβάλλον και ως ήπια μορφή άσκησης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Σαμπά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωφόρων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα. Η περιφέρεια συμμετέχει και στηρίζει την εκδήλωση.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια