Ηράκλειο

Περιφέρεια Κρήτης: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 350 χρόνια της Αρμένικης Εκκλησίας

Με λαμπρές εκδηλώσεις εορτάζεται η επέτειος ίδρυσης της Αρμένικης Εκκλησίας στο Ηράκλειο στις οποίες συμμετέχει και η Περιφέρεια Κρήτης

Παρουσία του καθολικού Πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν Β’, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 350 χρόνων από την ίδρυση της Αρμένικης εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» στο Ηράκλειο, την αρχαιότερη εκκλησία που σώζεται στην Ευρώπη!

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε στην αίθουσα του κινηματογράφου «Αστόρια» και διοργανώνονται από την αρμενική παροικία του Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης!

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης αφού καλωσόρισε τον Πατριάρχη Αρμενίων στην Κρήτη, τόνισε ότι σήμερα είναι μια ιστορική μέρα καθώς η Κρήτη αποδεικνύει περίτρανα ότι αποτελεί ένα σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών!

Ανέφερε παράλληλα ότι η αρμένική παροικία στο Ηράκλειο αποτελεί μια ψηφίδα από την ιστορία του νησιού κι η Περιφέρεια Κρήτης στήριζε και πάντα θα στηρίζει της δράσεις της αρμένικης παροικίας στο νησί!

Σχόλια