«Βαριές» ποινές στους «3» για την επίθεση σε βάρος αστυνομικών την Πρωτομαγιά

Ηράκλειο
«Βαριές» ποινές στους «3» για την επίθεση σε βάρος αστυνομικών την Πρωτομαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστηρή ποινή για τους κατηγορούμενους που δικάζονταν για επίθεση σε βάρος αστυνομικών σε συνοικία του Ηρακλείου ξημερώματα Πρωτομαγιάς

Βαριές «καμπάνες» επιφύλασσε νωρίτερα σήμερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στους 3 από τους 4 κατηγορούμενους που δικάζονταν για την επίθεση σε βάρος αστυνομικών, σε συνοικία της πόλης του Ηρακλείου, τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς.

Ειδικότερα, στη νεαρή γυναίκα - η οποία σύμφωνα με τους αστυνομικούς που κατέθεσαν, ήταν εκείνη που «ξεσήκωσε» τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα να πάρει έκταση το συμβάν - επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών και 9 μηνών.

Στους δύο νεαρούς συγκατηγορούμενούς της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 ετών και 6 μηνών, ενώ στον τέταρτο κατηγορούμενο (σ.σ. τον ιδιοκτήτη του σπιτιού) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τους τρεις πρώτους, το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν οδηγούνται στη φυλακή. Εξάλλου, το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή των τριών πρώτων σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, η συνήγορος υπεράσπισης των «4», κ. Θεονύμφη Μπέρκη, στάθηκε στο γεγονός ότι η Έδρα δεν δέχτηκε ότι οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν υπό την επίδραση αλκοόλ, ενώ συμπλήρωσε ότι και λόγω του κλίματος που είχε διαμορφωθεί τις προηγούμενες ημέρες (σ.σ. θυμίζουμε ότι οι 4 ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων Κρήτης εξέδωσαν ανακοίνωση αναφορικά με απανωτά κρούσματα αναίτιων επιθέσεων που δέχτηκαν στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένου του επίμαχου συμβάντος), «ακολουθήθηκε από το δικαστήριο ο κανόνας της γενικής πρόληψης με σκοπό αφενός τον παραδειγματισμό αφετέρου την καλλιέργεια της εμπιστοσύνης των πολιτών στη Δικαιοσύνη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News