Στο εδώλιο ο γιατρός για το θάνατο του βρέφους στο ΠΑΓΝΗ

Ηράκλειο
Στο εδώλιο ο γιατρός για το θάνατο του βρέφους στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μόλις 11 μηνών βρέφος «έσβησε» το φθινόπωρο του 2012 στο ΠΑΓΝΗ, όπου είχε υποβληθεί σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση βουβωνοκήλης

Με καταθέσεις μαρτύρων αναμένεται να συνεχιστεί, αύριο, Τρίτη 7 Μαΐου η δίκη για τον θάνατο του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη, το οποίο είχε ξεψυχήσει τον Νοέμβριο του 2012 στο ΠΑΓΝΗ, μετά από χειρουργική επέμβαση βουβωνοκήλης στην οποία είχε υποβληθεί.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου και, μετά από δύο συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, η Έδρα διέκοψε τη δίκη για την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο παιδοχειρουργός που είχε προβεί στις δύο από τις συνολικά τρεις επεμβάσεις που έγιναν στο αδικοχαμένο αγοράκι. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, είχαν καταθέσει ως μάρτυρες οι χαροκαμένοι γονείς, αλλά και οι γιαγιάδες του αδικοχαμένου αγοριού.

Κατόπιν, εξετάστηκε ως μάρτυρας ο παιδοχειρουργός που είχε κάνει την τρίτη χειρουργική επέμβαση στο αδικοχαμένο αγοράκι. Εξάλλου, ακολούθησαν οι καταθέσεις ενός ακόμη παιδοχειρουργού, καθώς και δύο αναισθησιολόγων. Μετά το πέρας των καταθέσεων των εν λόγω μαρτύρων του κατηγορητηρίου, η Έδρα διέκοψε τη δίκη για την Τρίτη 7 Μαΐου.

Κατηγορούμενος είναι ένας γιατρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια: Τον Ιούνιο του 2017, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε κρίνει ένοχο τον γιατρό, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή. Μετά την καταδίκη του, ο παιδοχειρουργός κατέθεσε έφεση, η οποία εκδικάζεται αυτό το διάστημα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Στις αρχές του Νοεμβρίου του 2012, μετά την πρώτη προγραμματισμένη επέμβαση βουβωνοκήλης στην οποία είχε υποβληθεί το αδικοχαμένο αγοράκι, παρουσιάστηκαν σημαντικές επιπλοκές: Το 11μηνο βρέφος αντιμετώπιζε φρικτούς πόνους και είχε έντονο πρήξιμο, γεγονός που ανησύχησε τους γονείς του. Στις 3 Νοεμβρίου το μωρό υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας του να βελτιωθεί. Λίγες ώρες μετά, το μωρό εισήχθη ξανά στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε τρίτη επέμβαση. Σ’ αυτήν το παιδάκι υπέστη καρδιακή ανακοπή και λίγες ώρες μετά ξεψύχησε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News