Σκύλος κατασπάραξε σκύλο μπροστά στα έντρομα μάτια παιδιών

Ηράκλειο
Σκύλος κατασπάραξε σκύλο μπροστά στα έντρομα μάτια παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη για τους ιδιοκτήτες του Όλιβερ που έχασαν τον τρίχρονο σκυλάκι τους

Με δάκρυα στα μάτια, ο κ. Δημήτρης και η κ. Καλλιόπη Πελεφάντη δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη και από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν το αξιαγάπητο σκυλάκι τους, τον Όλιβερ.

Όπως αναφέρουν στο neakriti.gr, όλα έγιναν περίπου στις 23:00, το βράδυ της Πέμπτης, όταν η 15χρονη εγγονή τους μαζί με τους φίλους της έβγαλαν βόλτα στη γειτονιά τον 3χρονο Όλιβερ. Τότε ήταν που ο σκύλος γειτόνων ο οποίος ήταν ελεύθερος, επιτέθηκε στο μικρόσωμο ζώο.

«Οι γείτονές μας έχουν δύο μεγαλόσωμα σκυλιά τα οποία είναι φύλακες και τα έχουν ελεύθερα μέσα στην αυλή τους. Εκείνο το βράδυ, η κόρη των γειτόνων πήρε το ένα από τα δύο σκυλιά τους για να πάει σε ένα διπλανό σπίτι και άφησε το ζώο ελεύθερο. Ο μεγάλος σκύλος πλησίασε τον Όλιβερ και άρχισε να τον μυρίζει. Ξαφνικά, όμως, άρχισε να τον δαγκώνει, να τον σηκώνει ψηλά με το στόμα του και στο τέλος να τον πετάει μακριά. Τα παιδιά ήταν σε κατάσταση σοκ, αφού είδαν όλο το σκηνικό. Μάλιστα, υπάρχει και ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Ο Όλιβερ ψυχορραγούσε και λίγο αργότερα εξέπνευσε.» περιγράφει το ζευγάρι χωρίς να μπορεί να πιστέψει ότι έχασε το σκυλί που τόσο αγαπούσε.

«Για εμένα ήταν όλη μου η ζωή. Ο θάνατός του με έχει πονέσει όσο τίποτα άλλο» τονίζει ο κ. Δημήτρης δακρυσμένος.

Όπως λένε οι ίδιοι, άμεσα ειδοποίησαν τους αστυνομικούς οι οποίοι έφτασαν στη Λοφούπολη και στο σημείο της τραγωδίας, έβγαλαν φωτογραφίες και ζήτησαν από την οικογένεια Πελεφάντη να πάνε το σκύλο σε κτηνίατρο ο οποίος θα τους υπέγραφε ένα χαρτί στο οποίο θα έγραφε ότι το ζώο ουσιαστικά δολοφονήθηκε: «Πήγαμε το άψυχο σώμα του σκύλου μας στο κτηνιατρείο, όμως ο γιατρός αρνήθηκε να υπογράψει ότι ο άλλος σκύλος σκότωσε τον δικό μας. Μας είπε να πάμε σε μία άλλη, δημόσια υπηρεσία. Η γραφειοκρατία είναι μεγάλη.».

Από εκείνη τη στιγμή έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου για τους ιδιοκτήτες του Όλιβερ οι οποίοι επιθυμούν η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και να μπορέσουν, έστω και έτσι, να γαληνέψουν τη μνήμη του Όλιβερ τους.

Αναφορικά με τους ιδιοκτήτες του άλλου σκυλιού που φέρεται να σκότωσε το 3χρονο ζώο, ο κύριος και η κυρία Πελεφάντη υπογραμμίζουν πως δεν πιστεύουν ότι το ζώο τους έκανε κάτι τέτοιο. «Αρνούνται ότι ο σκύλος σκότωσε τον δικό μας. Λένε πως ποτέ δεν έχει πειράξει κανέναν. Να όμως που πείραξε, σκότωσε τον Όλιβερ.».

Το νομοθετικό πλαίσιο για τη βόλτα των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς

Πάντως, να σημειωθεί ότι υπάρχει νομοθεσία στην οποία αναφέρονται όλες οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων. Μεταξύ αυτών των υποχρεώσεων είναι και το ότι στη βόλτα του, ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει οπωσδήποτε δεμένο με λουρί τον σκύλο του για την αποφυγή ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 924 του Αστικού Κώδικα, ο ιδιοκτήτης σκύλου:

«α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό,

β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους,

γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν.

Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του.

Για την παραβίαση των διατάξεων έχει προβλεφθεί ένα πλαίσιο ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News