default-image

Βαρδάκης: Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών

Ηράκλειο
Βαρδάκης: Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε ήδη και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη ενίσχυσης των πυροσβεστικών δυνάμεων

Με ερώτησή του, ο Σωκράτης Βαρδάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, προς την Υπουργό Προστασίας του Πολιτή, Όλγα Γεροβασίλη, θέτει επί τάπητος την ανάγκη ενίσχυσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Για την αντιπυρική περίοδο 2019, η οποία ξεκίνησε την 1η Μαίου και θα διαρκέσει έως και την 31η Οκτωβρίου 2019 και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος, ανακοινώθηκε η άμεση πρόσληψη 1000 περίπου νέων πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, με σχέση ορισμένου χρόνου 6 μήνης διάρκειας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Βαρδάκης, κατά την κατανομή των θέσεων, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα σημαντικά οργανικά κενά που παρατηρούνται στα 4 Πυροσβεστικά Κλιμάκια και τους 4 Πυροσβεστικούς Σταθμούς του Νομού, το Πεζοπόρο Τμήμα Κρήτης, το οποίο εδρεύει στο Ηράκλειο και καλείται να καλύψει επιχειρησιακές ανάγκες για ολόκληρο το νησί, αλλά και οι ιδιαιτερότητες του Νομού Ηρακλείου, οι οποίες καθιστούν άμεση την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επιπλέον, οι πρωτοφανείς βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα είχαν σαν αποτέλεσμα την πυκνή βλάστηση, η οποία το ερχόμενο διάστημα, με τις υψηλές θερμοκρασίες θα μετασχηματιστεί σε ιδιαίτερα επικίνδυνη καύσιμη ύλη. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο των επισκεπτών, το πλήθος των αρχαιολογικών χώρων υψηλής επισκεψιμότητας, της ιδιαίτερης μορφολογίας του εδάφους και του παρατεταμένου θέρους δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Ο κ. Βαρδάκης καλεί την αρμόδια Υπουργό να αντιμετωπίσει με αυξημένο ποσοστό προσλήψεων εποχικών πυροσβεστών την ιδιαιτερότητα του Νομού Ηρακλείου και τα σημαντικά οργανικά κενά στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια, στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς και το Πεζοπόρο Τμήμα Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News