default-image

40 ημέρες χωρίς τον αγαπητό νομικό Αντώνη Βγόντζα

Ηράκλειο
40 ημέρες χωρίς τον αγαπητό νομικό Αντώνη Βγόντζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απώλειά του δεν προσμετράται με λέξεις, αλλά η θλίψη παραμένει μεγάλη για τον αγαπητό δικηγόρο

40 ημέρες συμπληρώνονται χωρίς τον διακεκριμένο νομικό και αγαπητό Κρητικό, Αντώνη Βγόντζα που «έφυγε» σε ηλικία 73 ετών. Ο ίδιος άφησε πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνο στο χώρο της Νομικής που υπηρετούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο αφού ήταν γνωστός για τους αγώνες τους και εξέφραζε πάντα με παρρησία τις απόψεις και τις σκέψεις του.

Την Κυριακή 4 Μαΐου στις 8:30 π.μ. η οικογένειά του αλλά και φίλοι και γνωστοί, θα δώσουν το «παρών» στον ιερό ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου στο 40ήμερο μνημόσυνο.  Καφές θα προσφερθεί στο «Παγοποιείο» και στο «Dish».

Για τον όμιλο της ΚΡΗΤΗ TV δεν επρόκειτο απλά για μια απώλεια, αλλά έχασε έναν δικό της άνθρωπο.  Η απώλεια του Αντώνη Βγόντζα δεν προσμετράται με λέξεις, αλλά η θλίψη παραμένει μεγάλη για μια σπουδαία προσωπικότητα και πάνω απ’όλα για έναν ξεχωριστό άνθρωπο που δεν βρίσκεται πια κοντά μας.

Η αγάπη του για την Κρήτη

Η αγάπη του Αντώνη Βγόντζα για την Κρήτη και οι ιδιαίτεροι δεσμοί με την Mεγαλόνησο. Ο γνωστός νομικός είχε ιδιαίτερους και στενούς δεσμούς με το νησί μας, ήταν πολύ συχνή η παρουσία του στον τόπο καταγωγής του, το Λασίθι, για τον οποίο τόπο έδινε διαχρονικά αγώνες και από τον πολιτικό στίβο. 

Επίσης ήταν βασικός συντάκτης του σχεδίου νόμου για τη δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο «Καστέλι Πεδιάδος» στην Κρήτη (2003-2004).

Αξίζει να τονιστεί ότι μεταξύ άλλων, συμμετείχε στην Ομάδα υπεράσπισης του Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο  Βενιζέλο, τον Αντώνη Λιβάνη , τον Κώστα Λαλιώτη και τον Χρήστο Ροκόφυλλο, πριν και κατά τη διάρκεια της Δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς και στα αγγλικά δικαστήρια κατά του περιοδικού TIME.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News