«συν+ΠΡΑΞΗΣ Δημοτών» & «Άμεση Δημοκρατία» για την επούλωση της πληγής των τροχαίων

Ηράκλειο
«συν+ΠΡΑΞΗΣ Δημοτών» & «Άμεση Δημοκρατία» για την επούλωση της πληγής των τροχαίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει λύση, για την επούλωση της πληγής, μιας πληγής που μας απειλεί όλους

Με αφορμή τα τροχαία δυστυχήματα, τα οποία αποτελούν πληγή για το νησί η «συν-ΠΡΑΞΗ Δημοτών» με επικεφαλής τον Πέτρο Ινιωτάκη και η Άμεση Δημοκρατία αναφέρουν τα εξής σε κοινή ανακοίνωσή τους:

«Μουδιασμένοι παρακολουθούμε όλοι μας τις τελευταίες ημέρες, διαδοχικά τροχαία ατυχήματα τα οποία έχουν κοστίσει τις ζωές συμπολιτών μας.

Θάνατοι βίαιοι και άδοξοι.

Η πληγή αυτή για το νησί μας δεν κλείνει, το αντίθετο. Τα εικονοστάσια-μικρά εκκλησάκια στους δρόμους αυξάνονται. Όλοι γνωρίζουμε τις αιτίες της μάστιγας- η απουσία ενός σύγχρονου ΒΟΑΚ που θα διατρέχει όλο το βόρειο μήκος του νησιού, η οδοποιία κακής ποιότητας, η δική μας απροσεξία, η παραβίαση του ΚΟΚ, οι υψηλές ταχύτητες… Στο δια ταύτα, όμως, έχουμε μόνον τραγικές επαναλήψεις. Από τις αρχές του χρόνου θρηνούμε 23 νεκρούς.

Το θέμα είναι υπερτοπικό, αφορά το σύνολο του νησιού. Η «θεραπεία» του προβλήματος χρήζει ευρύτερες συμπράξεις και δεν εξαντλείται μόνο στην κατασκευή ενός σύγχρονου οδικού δικτύου. Οφείλουμε να αλλάξουμε την οδηγική συμπεριφορά μας, την κουλτούρα της κίνησής μας στους δρόμους. 

Η «συν+ΠΡΑΞΗ δημοτών Ηρακλείου» και η «Άμεση Δημοκρατία» δηλώνουν έτοιμες να συνεργαστούν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αστυνομία, περιφέρεια, δήμους του νησιού, και κυρίως το σύνολο της κρητικής κοινωνίας, έτσι ώστε να αρχίσει η επούλωση της πληγής, μιας πληγής που μας απειλεί όλους…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News