Ηράκλειο

Θερμή υποδοχή με μαντινάδες και ρακή στον πρωθυπουργό στο Χουδέτσι

Σε κλίμα περισσότερο φιλικό παρά εκλογικό η υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στο Χουδέτσι

Στο Χουδέτσι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κρήτη, με τη συνοδεία του υφυπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη και υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Αρκετός κόσμος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό σε κλίμα περισσότερο φιλικό, παρά κομματικό, όπως ακριβώς και στο ίδιο κλίμα τον υποδέχτηκε κόσμος νωρίτερα στο χωριό Αγία Βαρβάρα.

Η υποδοχή στον πρωθυπουργό ήταν «ζεστή» με πλήθος κόσμου να τον περίμενε στην πλατεία του χωριού, υπό τους ήχους κρητικής μουσικής. Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να ασπαστούν τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ γεύτηκε και ρακή. Σε ότι αφορά στο Μουσικό Εργαστήριο αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο του λέγοντας πως  «αποτελεί μια επένδυση στην μουσική και την παράδοση του τόπο».

Ο πρωθυπουργός μετά από ολιγόωρη ανάπαυση μετά το γεύμα στις Αρχάνες, βρέθηκε στο Χουδέτσι, όπου πραγματοποιεί σύντομο χαιρετισμό σε εκδήλωση στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος».

Αναφέρθηκε στον δυνατό παλμό, την αποφασιστικότητα, για τη μεγάλη αγκαλιά που έχαιρε πατώντας τα πόδια του στο Χουδέτσι, το οποίο εκπέμπει πολιτισμό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στην έναρξη της ομιλίας του.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Κρήτη τόνισε ότι «σε αυτό εδώ το νησί γεννήθηκαν μεγάλοι αγώνες για την ελευθερία για τη δημοκρατία, αντίστασης σε κάθε τυραννία», είπε, είναι ένας τόπος τόνισε «που σε γεμίζει ενέργεια, ορμή και αποφασιστικότητα».

Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων «δεν είναι τυχαίο που πριν από κάθε δύσκολη μάχη διαλέγω να βρίσκομαι σε αυτόν τον τόπο για να πάρω ενέργεια».

Στην εκδήλωση, επίσης θα απευθύνουν ομιλίες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, οι οποίοι τον συνοδεύουν.

Πιο αναλυτικά, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χαρακτήρισε τον «Λαβύρινθο» ένα μικρό θαύμα με τη συμβολή ενός σπουδαίου Κρητικού από την Ιρλανδία, τον Ρος Ντέιλι, εκ των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη.

Σημείωσε ότι το ψηφοδέλτιο «του ΣΥΡΙΖΑ «Προοδευτική Συμμαχία" θέλει να δώσει τη μάχη σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές και για να πάει ο τόπος μπροστά αλλά και για να δώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μάχη στην Ευρώπη συνολικά».

Όπως ανέφερε «αν έχουμε ένα όπλο αυτό είναι τα επιχειρήματα μας, η δουλειά μας, το έργο μας και ότι συνομιλούμε με τις ψυχές των ανθρώπων είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την μεγάλη δημοκρατική τομή που είναι ο νόμος για την απλή αναλογική και που θα δώσει το έναυσμα για συνεργασίες πάνω από το τραπέζι, για το καλό του τόπου. Η προοδευτική συμμαχία που όπως είπε σε τούτο τον τόπο «γίνεται πράξη κάθε φορά. Η προοδευτική συμμαχία γίνεται πράξη στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη».

Μιλώντας για τον δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων,Μανώλη Κοκοσάλη, είπε ότι είναι άνθρωπος που δίνει τον εαυτό του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές υποστήριξε ότι: «Η Ευρώπη είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, υπάρχει το αυγό του φιδιού που θυμίζει τις μέρες η ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι και υπάρχει ο κίνδυνος ένα μεγάλο μέρος της δεξιάς να υιοθετεί τη δική της ατζέντα νομιμοποιώντας την ακροδεξιά».

Όπως εξήγησε είναι «μεγάλος ο κίνδυνος για τις ίδιες τις δημοκρατικές κατακτήσεις της Ευρώπης, τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία λέξη και αν κάποιοι είχαν προεξοφλήσει ότι στο χάρτη θα βλέπουμε μαύρο και βαθύ μπλε, στην Ισπανία βγήκε το κόκκινο και όχι το βαθύ μαύρο. Ο νότος είναι ο μπροστάρης των μεγάλων αγώνων και των κατακτήσεων όπως στην χώρα μας είναι η Κρήτη, έτσι και στην Ευρώπη».

«Η πρώτη μεγάλη ιστορική εξέλιξη ήταν ο Αύγουστος του 2018 και η δεύτερη ότι διώχνουμε το ΔΝΤ πάνω από το κεφάλι μας ξεπληρώνουμε τα ακριβά δάνεια του ΔΝΤ».

«Όσο θα ζυγώνουν οι ώρες προς την εκλογική αναμέτρηση να ξέρετε ότι θα είναι πολλά εκείνα τα θεριά που θα θελήσουν αυτές τις ψυχές να τις αλλοιώσουν», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Σημείωσε ότι «εμείς αν έχουμε ένα όπλο αυτό είναι τα επιχειρήματα μας, η δουλειά μας, η προσπάθεια μας και το ότι μπορούμε να μιλάμε στις ψυχές των ανθρώπων, με τις ιδέες, τις απόψεις και το έργο μας».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η μάχη που έδωσε η κυβέρνηση τέσσερα χρόνια, απέναντι ακόμα και σε θεριά, «ήταν μια κατάθεση ψυχής». Πρόσθεσε ότι «αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τούτο τον τόπο όρθιο περνώντας από τις Συμπληγάδες, να ξαναγίνει η Ελλάδα συνώνυμο της ανάκαμψης, της δημοκρατίας απέναντι σε μια Ευρώπη που δείχνει το ρατσιστικό της πρόσωπο, αλλά και συνώνυμο της προοδευτικής πρότασης για την επόμενη μέρα της Ευρώπης».

»Αυτό που εμείς ονομάζουμε Προοδευτική Συμμαχία σε όλη την Ελλάδα είναι αυτό που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από το '74 και μετά στην Κρήτη δίνει πρωτιές και μεγάλες νίκες σε όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, σε όλες τις κάλπες σε όλους τους νομούς της Κρήτης», σημείωσε.

Τα εγκαίνια στο Φράγμα

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο φράγμα Αποσελέμη, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Χρήστο Σπίρτζη, βουλευτές και στελέχη του ΟΑΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το έργο και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο φράγμα, το οποίο λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων υπερχείλισε και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις παραμέτρους του έργου που θα «ξεδιψάσει» δήμους της Κρήτης. Επισκέφθηκε ακόμα το δρόμο Ηρακλείου -Μεσαράς και εγκαινίασε το νέο κομμάτι Γούρνε ς- Χερσόνησος. 

 

 

 

 

   

Σχόλια