Ηράκλειο

Ο Αλ. Τσίπρας εγκαινίασε το φράγμα Αποσελέμη - «Λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια» απαντά η ΝΔ

Εγκαινίασε το έργο και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο φράγμα

Στο φράγμα Αποσελέμη βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Χρήστο Σπίρτζη, βουλευτές και στελέχη του ΟΑΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το έργο και στη συνέχεια  ξεναγήθηκε στο φράγμα, το οποίο λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων υπερχείλισε και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις παραμέτρους του έργου που θα «ξεδιψάσει» δήμους της Κρήτης.

Για την επίσκεψή του όμως δέχτηκε σκληρή κριτική από τη ΝΔ με το Λευτέρη Αυγενάκη να σημειώνει ότι «η πιο φαιδρή, ωστόσο, στιγμή της περιοδείας του κ. Τσίπρα στο νομό Ηρακλείου αφορά το φράγμα «Αποσελέμη». Πρώτη φορά στα χρονικά Πρωθυπουργός εγκαινιάζει έργο το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι το φράγμα Αποσελέμη με τα διυλιστήρια και τους αγωγούς του, το οποίο «εγκαινιάζει» σήμερα ο κ. Τσίπρας έχει ήδη κατά τα χρόνια λειτουργίας του τροφοδοτήσει του νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου συνολικά με 21 εκατ. κυβικά νερό».

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στο Φράγμα Αποσελέμη.

O Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για την πορεία των εργασιών αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου της πόλης, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και να τον ευχαριστήσει για την υλοποίηση της δέσμευσής του περί πλήρους χρηματοδότησης του έργου.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος δήλωσε: "Το φράγμα Αποσελέμη μας παρέχει ουσιώδη στήριξη και άριστης ποιότητας νερό, όταν διαθέτει. Επειδή όμως τα προηγούμενα χρόνια ζήσαμε φαινόμενα έντονης ανομβρίας, εμείς έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ώστε το Ηράκλειο να πάψει να εξαρτάται από το αν θα βρέξει".

Αρμοδιότητες για τα έργα ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Σταύρος Αρναουτάκης

Την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων από την κεντρική διοίκηση-υπουργείων στην Περιφέρεια ώστε να γίνονται έγκαιρα τα έργα χωρίς καθυστερήσεις, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην διάρκεια επιθεώρησης σήμερα του εκτελούμενου οδικού έργου προς Μεσαρά, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, Βουλευτών, στελεχών του ΟΑΚ, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, κ.α.

«κ. Πρωθυπουργέ ένα επιτακτικό, πάγιο αίτημα είναι οι αρμοδιότητες.  Αν η Περιφέρεια διαχρονικά είχε αρμοδιότητες, μικρά και μεγάλα έργα θα είχαν προχωρήσει, θα είχαν ολοκληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, για να προσθέσει ότι, δεν νοείται να εκτελούνται από τα υπουργεία σε περιφερειακό επίπεδο μικρά έργα και με λίγα χρήματα αντί να έχει την αρμοδιότητα αλλά και την ευθύνη για αυτά η Περιφέρεια. 

Ο Πρωθυπουργός μετά την επιθεώρηση του έργου Ηράκλειο-Μεσαρά, πήγε στο τμήμα του ΒΟΑΚ Γούρνες -Χερσόνησος που έχει δοθεί στην κυκλοφορία και ακολούθως επισκέφθηκε το διυλιστήριο και το φράγμα Αποσελέμη, παρόντων των υπουργών Χρήστου Σπίρτζη, Παύλου Πολάκη, των βουλευτών Βαρδάκη, Ηγουμενίδη, Μιχελογιαννάκη, Δανέλλη, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού του Αντιπεριφερειάρχη  Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, του προεδρείου -διοίκησης ΟΑΚ, κ.α.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια