Ο Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά

Ηράκλειο
Ο Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος φορέων ακολουθεί τον πρωθυπουργό στην προεκλογική περιοδεία

Χαλάρωση τέλος για τον πρωθυπουργό, που συνεχίζει να βρίσκεται επί κρητικού εδάφους σηκώνοντας όμως για τα καλά τα μανίκια.

Από σήμερα, το ως τώρα... ταξίδι αναψυχής και χαλάρωσης του Αλέξη Τσίπρα, που περιελάμβανε αθόρυβες εξορμήσεις με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα και τα δύο τους παιδιά, με έδρα βεβαίως το αγαπημένο του Ροδάκινο, παίρνει επίσημο πλέον χαρακτήρα.

Ουσιαστικά μετατρέπεται σε μια πυρετώδη προεκλογική περιοδεία!

Από νωρίς το πρωί οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται επί ποδός για την περιοδεία του Έλληνα πρωθυπουργού τον οποίο περίμεναν στην πρώτη του στάση. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σημείο του έργου του κάθετου δρόμου Ηράκλειο – Μεσαράς, στο τούνελ της Αγίας Βαρβάρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε με ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο, αλλά και με φορείς. Μάλιστα, σε συνομιλία του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, αναρωτήθηκε γιατί αυτό το τόσο σημαντικό έργο, ένα έργο 16 χιλιομέτρων, είχε βαλτώσει τόσα χρόνια: «Με ένα μαγικό τρόπο καταφέραμε να το ξεβαλτώσουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, είχε… κέφια, αφού κατά τη διάρκεια της συζήτησής του και κάνοντας λόγο για τον Χρήστο Σπίρτζη, είπε πως «Έπρεπε να έρθει αυτός ο… άθλιος υπουργός για να τελειώσει το έργο».

Πάντως, ο ίδιος δήλωσε ότι θα έρθει ξανά στο Ηράκλειο πριν τις ευρωεκλογές προκειμένου να δει ολοκληρωμένο το έργο Ηράκλειο - Μεσαρά. 

Στο σημείο βρίσκεται και ο υπουργός Υποδομών Χρήστον Σπίρτζης ο οποίος είχε βρεθεί πριν από λίγο καιρό στο σημείο.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του ο δρόμος Γουρνών-Χερσονήσου τον οποίο και θα εγκαινιάσει επίσημα, εφόσον το νέο αυτό οδικό τμήμα του ΒΟΑΚ παραδόθηκε προ ημερών στην κυκλοφορία βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων Ηρακλειωτών.

Έπειτα θα βρεθεί στο ολοκληρωμένο πλέον φράγμα Αποσελέμη, ενώ μετά ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων και θα μιλήσει μάλιστα σε εκδήλωση στο Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» στο Χουδέτσι... Εκδήλωση όπου θα είναι παρόντες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Ρος Ντέιλι, Σπύρος Δανέλλης και Θεόδωρος Δουλουμπέκης.

Επίσημη ανακοίνωση

Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού γνωστοποιήθηκε χθες το απόγευμα μέσω επίσημης ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρεται: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει αύριο (σ.σ. σήμερα) Πέμπτη 2 Μαΐου περιοδεία στην Κρήτη. Στις 11 π.μ. θα επιθεωρήσει την πορεία ολοκλήρωσης του έργου στον δρόμο Ηρακλείου-Μεσαράς, ενώ στη συνέχεια θα εγκαινιάσει το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης “Γούβες-Χερσόνησος” και το ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο στο φράγμα Αποσελέμη. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων. Τέλος, στις 7:30 μ.μ. θα επισκεφτεί το Χουδέτσι, όπου βρίσκεται και το Μουσικό Εργαστήρι “Λαβύρινθος”, και θα πραγματοποιήσει σύντομο χαιρετισμό σε εκδήλωση στην οποία θα απευθύνουν ομιλίες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη».

Πρωτοβουλία προοδευτικού μετώπου

Ενόψει μάλιστα της αποψινής εκδήλωσης στο Χουδέτσι, υπάρχει έντονος αναβρασμός στις τάξεις των μελών της Πρωτοβουλίας «για τη συγκρότηση ενιαίου προοδευτικού μετώπου σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Εκ μέρους μάλιστα της Πρωτοβουλίας σε τοπικό επίπεδο, μέσω επιστολής-πρόσκλησης έχει απευθυνθεί ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής. «Αγαπητοί σύντροφοι, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να συναντηθεί και να συνομιλήσει μαζί μας με την ευκαιρία της αυριανής (σ.σ. σημερινής) επίσκεψής του στο Ηράκλειο. Η ευκαιρία αυτή θα δοθεί κατά την επίσκεψή του στο Χουδέτσι αύριο (σ.σ σήμερα) 2/5/2019 στις 7 μ.μ. Στην τιμητική αυτή ανοιχτή συνάντηση θεωρούμε ότι πρέπει να συμμετάσχουν όχι μόνο οι Ηρακλειώτες που υπέγραψαν το κείμενο “για τη συγκρότηση ενιαίου προοδευτικού μετώπου σε Ελλάδα και Ευρώπη”, αλλά και όσοι διαμαρτυρήθηκαν που δεν τους ζητήθηκε να υπογράψουν.

Καλό θα είναι να καλέσουμε και όλους αυτούς που συμπορεύονται μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια για ένα ευρύτερο δημοκρατικό μέτωπο για μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα βάλει τη δεξιά και ακροδεξιά στο περιθώριο της πορείας του τόπου», αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό e-mail που απεστάλη για λογαριασμό της Πρωτοβουλίας από τον γνωστό τουριστικό επιχειρηματία Γιάννη Νισταζάκη.

Ομιλία αύριο στα Χανιά

Σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός αναμένεται να διανυκτερεύσει στο Ρέθυμνο, ενώ αύριο, τελευταία ημέρα του πολυήμερου ταξιδιού του, θα επισκεφτεί τα Χανιά, θα επιθεωρήσει πληγείσες από τις θεομηνίες περιοχές και στις 7:30 μ.μ. θα μιλήσει σε κεντρική πολιτική εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News