Ηράκλειο

ΠΑΜΕ: Μαζική η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Με μήνυμα τον αγώνα ενάντια στη σημερινή επιθετικότητα

«Μαζική και δυναμική» ήταν σύμφωνα με το ΠΑΜΕ η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Μαζική και δυναμική η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των Ταξικών Σωματείων : Συνδικάτο οικοδόμων, Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & ποτών, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ,Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Τουρισμού, Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ, Τοπικό παράρτημα του Σωματείου Μουσικών, καθώς και η επιτροπή αγώνα εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας,  στέλνοντας μήνυμα ότι αυτή η απεργιακή μάχη, πρέπει να αξιοποιηθεί ως αφετηρία νέων δυναμικών, μαζικών και μαχητικών αγώνων ενάντια στη σημερινή επιθετικότητα.

Με το κεντρικό περιεχόμενο της φετινής Πρωτομαγιάς με το σύνθημα  «1η Μάη 2019 : Συνδικάτα εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» δόθηκε περήφανη απάντηση στα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους, που συντρίβουν τη ζωή μας.

Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και των Σωματείων ανταποκρίθηκαν και Αγροτικοί Σύλλογοι, σωματεία επαγγελματοβιοτεχνών, όπως επίσης Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι.

Χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι των Σωματείων, Συλλόγων και επιτροπών αγώνα ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημόκριτος Σαλούστρος πρόεδρος της ΕΙΥΗ και μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ, όπου ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

«Τα μονοπώλια στην προσπάθεια τους να ξεζουμίσουν ολοένα και περισσότερο τους εργαζόμενους για να αβγατίζουν τα κέρδη τους, αξιοποιούν όλα τα μέσα και τους διάφορους πρόθυμους που έχουν στα πόδια τους. 

Περιφέρεια, δήμοι αλλά και οι άνθρωποι της εργοδοσίας μέσα στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα έβαλαν πλάτη τα προηγούμενα χρόνια στην υλοποίηση όλων των αντεργατικών σχεδιασμών…

.. Καλούμε σήμερα από αυτό το βήμα, στην μοναδική Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο νομό μας,  κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, τον κάθε εργαζόμενο, να κρίνει την κατάσταση και να πάρει θέση απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία.

Σήμερα όσο ποτέ υπάρχει ανάγκη να εκφραστεί ένα ενωτικό μαχητικό ρεύμα που εκφράζεται στους χώρους δουλειάς, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που αντιδρούν σε αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», μαζί με αυτά τα συνθήματα που δόνησαν τους δρόμους του Ηρακλείου ακούστηκαν και τα «Συνδικάτα Εργατών, όχι των εργοδοτών», «Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία, έξω η εργοδοσία από τα σωματεία!» . Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό του ΠΑΜΕ ενώ ακολουθούσαν πλήθος σωματείων και φορέων οργανωμένα με τα μπλοκ τους.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας τιμήθηκαν οι ήρωες ο Στρατής Περγαλίδης και ο Χρήστος και ο Κώστας Χατζηγεωργίου, που υπήρξαν από τα θύματα που έχει δώσει η εργατική τάξη του Ηρακλείου, στον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων, την αύξηση του μεροκάματου, την οργάνωση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η συγκέντρωση κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το οποίο παρέμενε κλειστό καθώς η πλειοψηφία της διοίκησης δεν μπήκε καν στον κόπο φέτος να προσπαθήσει να καλέσει σε συγκέντρωση". 

Σχόλια