Θ. Βρέντζου: «Η εργασία δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα κεκτημένο αλλά και προτεραιότητά για το μέλλον»

Ηράκλειο
Θ. Βρέντζου: «Η εργασία δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα κεκτημένο αλλά και προτεραιότητά για το μέλλον»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οφείλουμε στην δημιουργία ενός κοινού μετώπου προάσπισης και προώθησης του δικαιώματος στην εργασία για όλους ανεξαιρέτως», δήλωσε η κ. Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Με αφορμή τον εορτασμό της αυριανής ημέρας, η επί 9 χρόνια αντιπεριφερειάρχης κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Ημέρα μνήμης αλλά και τιμής ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς που συμβολίζει τους αγώνες αλλά και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για την κατάκτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους αλλά και τη διασφάλιση των  εργασιακών συνθηκών.

Οι αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων από το παρελθόν δεν παύουν στο παρόν . Πριμοδοτούν όμως τις προϋποθέσεις  εκείνες που οφείλουν να κοιτούν στο μέλλον τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Οφείλουμε στην δημιουργία ενός κοινού μετώπου προάσπισης και προώθησης του δικαιώματος στην εργασία για όλους ανεξαιρέτως.

Υποχρέωση και ευθύνη της Πολιτείας για αξιοπρεπείς μισθούς αντί για επιδόματα φτώχειας, εργασία για όλους αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας . Μόνο έτσι θα μπορέσει να επιτευχθεί η κοινωνική ευημερία αλλά και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα μας και κυρίως τους νέους της, αυτό της ανεργίας.  Τα παραπάνω θα πρέπει να αποτελούν στόχο σε μια ευνομούμενη πολιτεία ώστε το καλύτερο ανθρώπινο  δυναμικό της, επιτέλους να επιστέψει στη χώρα μας.

Οι εργαζόμενοι αναμένουν γενναίες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της εργασίας αλλά και πολιτικές αποφάσεις για την εύρυθμη μεταλλαγή του περιβάλλοντος με δικαιώματα και παροχές αντάξιες και ανάλογες των χωρών μελών της Ευρώπης.

Η εργασία δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα κεκτημένο αλλά και προτεραιότητά για τα μέλλον και την ανάπτυξη αυτής της χωράς και  σε αυτό οφείλουμε να εργασθούμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News