Φωτιά σε αποθήκη επισκευής σκαφών στις Γούρνες

Ηράκλειο
Φωτιά σε αποθήκη επισκευής σκαφών στις Γούρνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη κινητοποίηση στην Πυροσβεστική - Δείτε φωτογραφίες από τους πυκνούς καπνούς

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Δευτέρας -λίγο πριν τις 9:30- στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε στις Γούρνες και η κινητοποίηση ήταν άμεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε αποθήκη όπου μέσα ο ιδιοκτήτης επισκεύαζε σκάφη, ενώ υπήρχαν και εύφλεκτα υλικά.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν 8 οχήματα με 18 άντρες οι οποίοι επιχείρησαν στο σημείο προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά και να προλάβουν την ολοκληρωτική καταστροφή.

Η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν δύσκολη διότι μέσα στο χώρο υπήρχαν πολλές φιάλες και συνεχώς γίνονταν εκρήξεις με αποτέλεσμα οι φλόγες να μη σβήνουν. Οι φιάλες όμως τελικά απομακρύνθηκαν από το χώρο ο οποίος κάηκε ολοσχερώς, ενώ και ένα αυτοκίνητο έγινε στάχτη.

Η φωτιά έσβησε, όμως στο σημείο παραμένουν δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθεί η αναζωπύρωση. Οι πυροσβέστες, την ίδια ώρα, εφιστούν την προσοχή των πολιτών και συνιστούν να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο από την 1η Μαΐου οπότε και ξεκινά η αντιπυρική περίοδος.  

Ο λόγος για τον οποίο ξέσπασε η φωτιά, δεν είναι ακόμα γνωστός. Η προανάκριση του Ανακριτικού Τμήματος θα βγάλει τα σχετικά συμπεράσματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News