default-image

Πήραν «φωτιά» τα ουζερί στο Ηράκλειο!

Ηράκλειο
Πήραν «φωτιά» τα ουζερί στο Ηράκλειο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αναστέναξαν» τα χταπόδια, τα ντολμαδάκια και τα θαλασσινά μετά την περιφορά του Επιταφίου

Παρέες μικρών και μεγάλων κατέκλυσαν τις ταβέρνες για να απολαύσουν τους θαλασσινούς μεζέδες, με τους τουρίστες να μην αφήνουν φυσικά την ευκαιρία να πάει χαμένη, ζώντας με έναν ξεχωριστό τρόπο μαζί με τους Κρητικούς το μοναδικό έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής.

Πυρετωδώς είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες από τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό στα ουζερί, τις ψαροταβέρνες και τα διάφορα κουτούκια, λόγω του εθίμου που θέλει την καθιερωμένη βόλτα, αμέσως μετά την περιφορά των Επιταφίων.

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, Ηρακλειώτες και όχι μόνο, πιστοί στο νηστίσιμο ραντεβού, τίμησαν τις ψαροταβέρνες και τα ουζερί, τα οποία γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο, που προτίμησε να το ρίξει λίγο έξω παρά την κρίση, με τα νηστίσιμα, τα θαλασσινά και τα ουζάκια να δίνουν και να παίρνουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας οι καταστηματάρχες είχαν κάνει τα κουμάντα τους και είχαν ξεκινήσει τις απαραίτητες προμήθειες εδεσμάτων που προσφέρθηκαν στους πελάτες, πάντα με κυρίαρχα τα οστρακοειδή και τα μαλάκια.

Με το μενού λοιπόν της Μεγάλης Παρασκευής, που περιελάμβανε χταποδάκια, καλαμαράκια, ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, ντοματοσαλάτα, πιάτα με λάδι ή χωρίς, όπως αρμόζει στην ημέρα, οι καταστηματάρχες σε ψαροταβέρνες και ουζερί προσέθεσαν τις πινελιές της τελευταίας στιγμής, βάζοντας μάλιστα και επιπλέον καρέκλες και τραπέζια για να εξυπηρετήσουν τους ανυπόμονους πελάτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News