Ηράκλειο

Μεγάλη Παρασκευή: Οργή και πόνος στο Νέο Κοιμητήριο - Βρήκαν κλειστό το Οστεοφυλάκιο

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και η πόρτα του Οστεοφυλάκιου του Νέου Κοιμητηρίου είναι κλειστή

Κλειστή βρήκαν σήμερα την πόρτα του Οστεοφυλάκιου του Νέο Κοιμητηρίου Ηρακλείου κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι πήγαν το πρωί να επισκεφτούν τους τάφους των οικείων τους.

Αναστατωμένοι και αγανακτισμένοι δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν το πρωί έξω από το Κοιμητήριο περιμένοντας να ανοίξει η πόρτα για να μπουν να στολίσουν με λουλούδια τους τάφους των νεκρών και να πραγματοποιήσουν τρισάγια, καθώς η ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη σε αυτούς.  

Συγγενείς των νεκρών ηλικιωμένοι, αλλά και νέες γυναίκες οι περισσότερες μητέρες, οι οποίες είχαν μικρά παιδιά περίμεναν υπομονετικά για να θυμιάσουν, αλλά εις μάτην και απ’ ότι καταγγέλλουν δεν υπήρχε ούτε αναρτημένη στην πόρτα κάποια ανακοίνωση για να ενημερωθούν.

Ωστόσο μπορεί να είναι αφιερωμένη η ημέρα αυτή στους νεκρούς, αλλά είναι και αργία για τους υπεύθυνους τους Κοιμητηρίου, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι αγανακτισμένοι και φορτισμένοι στο neakriti.gr.  

Πώς μπορεί να είναι κλειστό μία τέτοια ημέρα το Οστεοφυλάκιο του Κοιμητηρίου αναρωτιούνται με πόνο και αγανάκτηση, που «θέλουμε να θυμιάσουμε τους δικούς μας ανθρώπους;»! Και απάντηση δεν παίρνουν!

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν την 25η Μαρτίου και ενώ υπήρχαν άνθρωποι που διένυσαν πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στο Νέο Κοιμητήριο και να θυμιάσουν τους νεκρούς τους, πάλι η πόρτα ήταν κλειστή!

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ωστόσο η επικοινωνία κατέστη αδύνατη!

Τελικά η πόρτα άνοιξε αρκετή ώρα αργότερα.

Σχόλια