Ηράκλειο

Μηχανολογικό Ηρακλείου: Αποδεκατίστηκε το τμήμα για μεταβιβάσεις & ταξινομήσεις

Γολγοθάς οι ταξινομήσεις: 200 υποθέσεις για… πέντε υπαλλήλους

Την ώρα που η νέα τουριστική σεζόν είναι προ των πυλών, πολίτες και γραφεία ταξινομήσεων και μεταβιβάσεων αυτοκινήτων «σταυρώνονται» καθημερινά στο Μηχανολογικό του Ηρακλείου, καθώς τα διαθέσιμα ραντεβού σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν είναι ελάχιστα.

Μάλιστα αν προσπαθήσει σήμερα κανείς να κλείσει ραντεβού μέσα από την ειδική  πλατφόρμα, θα δει πως αυτό είναι αδύνατο καθώς ως και τις 8 Μαΐου δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, ενώ οι επόμενες ημέρες είναι κλειδωμένες.

Όπως καταγγέλλουν οι επαγγελματίες, το αρμόδιο για τις μεταβιβάσεις και ταξινομήσεις τμήμα του μηχανολογικού αποδεκατίστηκε, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι υπάλληλοι να μην επαρκούν ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες

Να σημειωθεί πως πρόκειται για χρήματα που χάνονται από την Περιφέρεια Κρήτης. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 2018 και μόνο από τις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων, τα έσοδα για την Περιφέρεια Κρήτης ξεπέρασαν τις 300.000, ενώ έως και το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη τα έσοδα ξεπερνούσαν τις 70,000.

Στο πλευρό εργαζομένων πολιτών και διεκπεραιωτών ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ο οποίος σημειώνει με έμφαση πως ο ίδιος έχει εισηγηθεί την ενίσχυση της υπηρεσίας αφήνοντας μάλιστα αιχμές εναντίον των υπό μετακίνηση υπαλλήλων.

Ζητούμενο, πάντως, παραμένει το τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη, κερδοφόρα όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία υπηρεσία της περιφέρειας Κρήτης αλλά και με τους επαγγελματίες που σε δύσκολους καιρούς επιμένουν να στηρίζουν την οικονομία του τόπου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Σχόλια