Ηράκλειο

Δύναμη Δημιουργίας: Δεν αφορά την παράταξή μας η υπάλληλος με τα πλαστά

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» διαχωρίζει τη θέση του από την υπόθεση με τα πλαστά δικαιολογητικά

Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» στις 22 Απριλίου 2019 που αφορά ρεπορτάζ για δημοτική υπάλληλο εργαζόμενη σε δήμο της Κρήτης και σχετικό ερώτημα που απευθύνεται προς τους «υποψήφιους δημάρχους σε όμορο δήμο του Ηρακλείου», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» στον Δήμο Χερσονήσου κ. Μανόλης Διαμαντάκης απαντά τα εξής:

«Σε κάθε ευκαιρία τονίζομε την εκτίμηση που έχομε για την ικανότητα, τα προσόντα, την τιμιότητα και την αξία των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου μας, και κατ’ επέκταση για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους. Μας θλίβει ιδιαίτερα η πληροφορία ότι υπάρχει δημοτικός υπάλληλος που έχει προσληφθεί σε δήμο της Κρήτης χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά, η οποία μάλιστα προαλείφεται για δημοτικός σύμβουλος σε όμορο του Ηρακλείου δήμο, στο βαθμό βεβαίως που το ρεπορτάζ είναι αληθινό. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση αυτή δεν αφορά την παράταξή μας «Δύναμη Δημιουργίας». Υποψήφιος με τα χαρακτηριστικά του δημοσιεύματος δεν μπορεί να είναι με κανένα τρόπο μέλος της δικής μας παράταξης.

Όπως γίνεται κατανοητό από το ρεπορτάζ, αφορά υπάλληλο κατηγορίας ΠΕ που έχει προσληφθεί το 2000, δηλαδή με τη διαδικασία εκείνη με την οποία άτομα με υψηλή επιστημονική κατάρτιση στελέχωσαν τους νεοϊδρυθέντες τότε καποδιστριακούς δήμους, τα περισσότερα από τα οποία σήμερα βρίσκονται σε καίριες θέσεις στους δήμους μας. Και αυτό κάνει επιτακτικότερη την ανάγκη για πλήρη και άμεση αντιμετώπιση και λύση του όλου προβλήματος, από τους αρμόδιους του δήμου στον οποίο εργάζεται.

Η αξιοπιστία του μέσου στο οποίο δημοσιεύτηκε η σχετική είδηση, αλλά και του έγκριτου δημοσιογράφου ο οποίος υπογράφει το ρεπορτάζ, είναι τέτοια που δυστυχώς δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης της ορθότητας της πληροφορίας. Ευχόμαστε η όλη υπόθεση να μην αφορά τον Δήμο Χερσονήσου με κανένα τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, δημοτική υπάλληλος που ενέχεται σε πλαστογραφία εγγράφων που αφορούν το διορισμό της, δεν μπορεί να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος σε άλλο δήμο και να αποφασίζει, μεταξύ άλλων, και για προσλήψεις ή όχι δημοτικών υπαλλήλων. Αν δεν το αντιλαμβάνεται η ίδια, υποχρέωση του επικεφαλής δημάρχου με τον οποίο σκοπεύει να συμμετάσχει στις ερχόμενες εκλογές είναι να της το εξηγήσει και επιβάλλει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια