«Έσπρωχναν» από ηρωίνη και μεθαδόνη μέχρι επικίνδυνη φαιντανύλη

Ηράκλειο
«Έσπρωχναν» από ηρωίνη και μεθαδόνη μέχρι επικίνδυνη φαιντανύλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σπίτι έκρυβαν μορφίνη, ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια

Μια ισχυρή ουσία, τη φαιντανύλη, και μάλιστα εμποτισμένη σε έμπλαστρα έκρυβε στο σπίτι του 33χρονος αλλοδαπός. Πρόκειται για οπιοειδές που θεωρείται 50 με 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη.

Εκτός από τα έμπλαστρα εντοπίστηκε μορφίνη, ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα χνάρια 33χρονου και 41χρονου μετά από έρευνα ενώ όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσαν κατ’ εντολή 63χρονου , ο οποίος είναι κρατούμενος φυλακών. 

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Aναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, σήμερα (20.04.2019) το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 41χρονος ημεδαπός και 33χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σήμερα (20.04.2019) το πρωί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν ο 33χρονος με τον 41χρονο να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 33χρονου.

Ακολούθησε έρευνα στους ίδιους, στο εν λόγω όχημα και στην οικία του 33χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 166 γραμμάρια ηρωίνης,
  • 480 ml μεθαδόνη,
  • 4 διαδερμικά έμπλαστρα εμποτισμένα με φαιντανύλη,
  • μικροποσότητα κάνναβης,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαραίτητη από το Νόμο ιατρική συνταγή,
  • κινητό τηλέφωνο

Στο  πλαίσιο της  συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας,  προέκυψε  ότι ο 33χρονος με τον 41χρονο λειτουργούσαν κατ’ εντολή 63χρονου ημεδαπού, ο οποίος είναι έγκλειστος  σε Κατάστημα Κράτησης. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News