11.500 επιβάτες κρουαζιέρας... «πάτησαν» Ηράκλειο

Κρήτη
11.500 επιβάτες κρουαζιέρας... «πάτησαν» Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες κόσμου από το εξωτερικό επισκέφθηκαν το Ηράκλειο

Συνολικά 11.500 χιλιάδες κόσμος “πάτησαν” στο λιμάνι του Ηρακλείου την Τρίτη 16 Απριλίου, καθώς μεταφέρονταν με τρία κρουαζιερόπλοια τα οποία έδεσαν στην προβλήτα IV-V.

Δύο από τις προσεγγίσεις ήταν homeport, των κρουαζιερόπλοιων “Aida Vita” της εταιρείας “Aida” και του “Mein Schiff 4” της εταιρείας “Tui Cruises”, και μία transit του πλοίου “Mein Schiff Herz”.

Οι homeport προσεγγίσεις φέτος ξεκίνησαν πολύ νωρίς, με το κρουαζιερόπλοιο “Aida Blu” να ανοίγει την “αυλαία” στις 29 Μαρτίου.

Η διαδικασία επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών και ελέγχου κύλησε ομαλά, γεγονός που οφείλεται στον άρτιο εξοπλισμό, τη συνεισφορά του προσωπικού και τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν. Οι επιβάτες που επισκέφτηκαν το Ηράκλειο είχαν αρκετό χρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να απολαύσουν τη βόλτα τους στην πόλη, τις εκδρομές και την επίσκεψη στα ιστορικά μνημεία.

Χθες Παρασκευή, το κρουαζιερόπλοιο “Mein Schiff 4” επέλεξε να καταπλεύσει ξανά εκτάκτως στο λιμάνι του Ηρακλείου λόγω τεχνικού προβλήματος στο νησί της Σαντορίνης, που ήταν το προγραμματισμένο λιμάνι άφιξης για το κρουαζιερόπλοιο.

Οι δύο επόμενες προσεγγίσεις τύπου homeport αναμένονται τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου και το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News