Ηράκλειο

Αναβρασμός για τις θέσεις πάρκινγκ

Νέα συνέλευση για τους κατοίκους του κέντρου του Ηρακλείου τη Μ. Δευτέρα

Σε εγρήγορση και αναβρασμό, ώστε να δρομολογηθούν επιτέλους λύσεις στα καθημερινά προβλήματά τους, με κυριότερα αυτά της στάθμευσης και της ηχορύπανσης, παραμένουν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου του Ηρακλείου!

Ενδεικτικό της αγωνίας είναι το γεγονός ότι η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου προγραμμάτισε νέα ανοιχτή συνέλευση για τη Μ. Δευτέρα, καλώντας τους μόνιμα διαμένοντες στην παλιά πόλη να προσέλθουν στις 6:30 το απόγευμα στη δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο δίμηνο έχουν γίνει διαδοχικές συνελεύσεις, ενώ στις 18 Μαρτίου πολυάριθμη ομάδα κατοίκων του κέντρου είχε κάνει “απόβαση” στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, προτάσσοντας το αίτημα για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εξασφάλιση θέσεων πάρκινγκ.

Οι ίδιοι συνεχίζουν να βρίσκονται επί ποδός. Συνεχίζουν να διεκδικούν το αυτονόητο, όπως είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος σε σχετική ανακοίνωση τους, όπου αναφέρουν: «Μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση, προκηρύχτηκε από τον Δήμο Ηρακλείου η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης της παλιάς πόλης. Αν τελικά διαμορφωθεί μια ικανοποιητική (για την πόλη και το κοινωνικό σύνολο) μελέτη και εφαρμοστεί, μπορούμε να ελπίζουμε πως θα ελαφρυνθεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων στο κέντρο του Ηρακλείου, θα λυθούν ή θα αμβλυνθούν ουσιαστικά κάποια προβλήματα των μόνιμων κατοίκων - όπως το θέμα της εξασφάλισης θέσεων στάθμευσης για τα οχήματά τους - και συνολικά η πόλη θα λειτουργήσει καλύτερα προς όφελος όλων των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Πάντως, “κρατάμε μικρό καλάθι”, μια και για το Ηράκλειο ισχύει η παροιμία “όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει”: Διάφορες μελέτες για σημαντικά έργα εκπονούνται αλλά δεν εφαρμόζονται, και μετά από κάμποσο καιρό πρέπει να επικαιροποιηθούν γιατί οι συνθήκες έχουν αλλάξει, και επικαιροποιούνται και ξαναπληρώνονται, αλλά και πάλι δεν εφαρμόζονται κ.ο.κ. Μεγάλα και μικρά συμφέροντα παίζουν τον ρόλο τους... και οι δημοτικές Αρχές διαχρονικά αποφεύγουν τις δύσκολες συγκρούσεις και προτιμούν να κάνουν όπως-όπως μερικά αποσπασματικά έργα στην πόλη, που δεν προωθούν έναν σωστό μακροπρόθεσμο συνολικό σχεδιασμό, αλλά αντίθετα τον αποδιοργανώνουν και τον αναιρούν».

«Η παραπάνω κυκλοφοριακή μελέτη θα πρέπει να αποτελέσει τμήμα ενός συνολικού σχεδιασμού με στόχο την αναβάθμιση της παλιάς πόλης, όπως αυτή προβλέπεται από τις κατευθύνσεις της Υ.Α. 45145/36 του 2002. Τόσα χρόνια πέρασαν και δεν έχουμε τίποτα το χειροπιαστό, πέρα από αυτό το νομοθέτημα. Και για να εστιάσουμε ξανά στο συγκεκριμένο αίτημα των μόνιμων κατοίκων, θυμίζουμε την υπόσχεση του κ. αντιδημάρχου για έναρξη υποβολής αιτήσεων για κατοχύρωση θέσεων στάθμευσης ως τα μέσα του Απριλίου, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα... Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει, γιατί ο αριθμός των ενδιαφερομένων για θέση στάθμευσης μόνιμων κατοίκων/οικογενειών είναι αναγκαίος για τον γενικότερο σχεδιασμό.

Ως Συντονιστική Επιτροπή αυτόν τον καιρό κάνουμε συναντήσεις με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συνδυασμούς, για να προωθήσουμε το αίτημά μας και να διαμορφώσουμε συναίνεση για την υλοποίησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Μέχρι στιγμής όλοι δηλώνουν υποστήριξη στο αίτημά μας. Παρ’ όλα αυτά, δεν εφησυχάζουμε», συνεχίζει η Συντονιστική Επιτροπή και καταλήγει: «Για την καλύτερη οργάνωση και μαζικοποίηση της προσπάθειάς μας, καλούμε ξανά σε συνέλευση-συζήτηση τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου την ερχόμενη Δευτέρα 22 Απριλίου (Μ. Δευτέρα), στην αίθουσα “Μ. Καρέλλης” (οδός Ανδρόγεω αρ. 2, στον 2ο όροφο), στις 6:30 μ.μ.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια