Ηράκλειο

Χουδέτσι: Ο Δίσκος της Φαιστού... μεγάλωσε από τους μαθητές πάνω σε ένα τραπέζι

Στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, οι μαθητές μαθαίνουν την ιστορία με ένα διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο

Είναι μάλλον το πιο… ευφάνταστο Δημοτικό Σχολείο του Ηρακλείου που, χάρη στις πρωτοβουλίες που παίρνει ο διευθυντής Σπύρος Ανδρουλάκης, οι μαθητές όχι μόνο μαθαίνουν τα μαθήματα, αλλά οι πληροφορίες αποτυπώνονται στο μυαλό τους και μένουν ανεξίτηλες.

Για ποιο λόγο το λέμε αυτό; Μα φυσικά γιατί τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία… βλέποντάς την μπροστά στα μάτια τους.

Μετά τον Παυσανία, τον αξιαγάπητο «μαθητή» του Δημοτικού Σχολείου στο Χουδέτσι, εκπαιδευτικοί και μαθητές πήραν τα πινέλα τους, τους μαρκαδόρους, τα μολύβια τους και πάνω σε ένα ξύλινο, στρογγυλό τραπέζι δημιούργησαν το Δίσκο της Φαιστού… Ναι, ναι αυτό τον Δίσκο που μπορεί να δει κανείς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στα τουριστικά καταστήματα και πλέον… στο Χουδέτσι!

Οι φωτογραφίες μαρτυρούν το μεράκι των παιδιών και τη χαρά τους κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας κατά την οποία έφτιαχναν οι μικροί μας φίλοι το αρχαιολογικό εύρημα για το οποίο γίνονται ακόμα μελέτες προκειμένου να αποκρυπτογραφηθεί και πίσω από το οποίο κρύβεται ένα μυστήριο το οποίο δεν έχει λυθεί ακόμα.

Όπως λέει ο κ. Ανδρουλάκης στο neakriti.gr:

«Στην προσπάθεια του σχολείου μας να δημιουργήσει έναν σχολικό χώρο τέτοιο ώστε τα παιδιά να αισθάνονται “σαν το σπίτι τους”, υλοποιούμε ευφάνταστες ιδέες με δημιουργικό τρόπο, ώστε -για παράδειγμα- το μάθημα της ιστορίας να γίνεται ακόμα και όταν αντικρίζουμε ένα απλό ξύλινο τραπέζι.

Έτσι, λοιπόν, δημιουργήσαμε ένα “μεγάλο” Δίσκο της Φαιστού, ώστε καθημερινά οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με τον μινωικό πολιτισμό μας, παίζοντας και “διαβάζοντας” τον δίσκο με την παιδική τους φαντασία.

Γιατί η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση…».

Αυτή η τελευταία φράση του διευθυντή του σχολείου τα «λέει» όλα, αφού μέσα από την υλοποίηση ιδεών, την καλλιέργεια της φαντασίας, την παρακίνηση των παιδιών να κάνουν πράγματα, η γνώση γίνεται… παιχνίδι.

Και μάλλον τώρα οι μαθητές του Χουδετσίου ξέρουν και ποιος είναι ο Παυσανίας, αλλά και ποια είναι η ιστορία του Δίσκου της Φαιστού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια