Ηράκλειο

Ομιλία

Ποιοι είναι οι 17 στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη;

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 10:00 πμ, Επιμελητήριο Ηρακλείου

Όλα τα νεότερα αναφορικά με την ενσωμάτωσή τους στην Κρήτη

Ημερίδα για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και την Ενσωμάτωσή τους στις Περιφερειακές Στρατηγικές διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Κυβέρνησης και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου, οδός Κορωναίου 9 Ηράκλειο.

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης που αναλύονται σε 169 υποστόχους, αποτελούν την νέα ατζέντα για το 2030 που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με σκοπό την επίτευξη της βιώσιμης οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής ανάπτυξης, και την προώθησή της σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο συμβάλλοντας και στην τόνωση της υπεύθυνης τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η Περιφέρεια Κρήτης, δραστηριοποιήθηκε έγκαιρα και πρωτοπόρα στην Ελλάδα, αφενός παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και συμμετέχοντας ήδη σε δύο συνέδρια που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες (τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2019) και αφετέρου: προσκαλώντας τις Ελληνικές Περιφέρειες, καθώς και τους συναφείς φορείς και υπηρεσίες του νησιού, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και την  κινητοποίηση σχετικών πρωτοβουλιών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Για περισσότερες πληροφορίες Ελένη Χατζηγιάννη Προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Εστιακό Σημείο – Focal Point στην Περιφέρεια Κρήτης, τηλ. 2813.410110, email: elhatziyanni@crete.gov.gr.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια