Ηράκλειο

Διάβαση… «σκοντάφτει» στο δέντρο!

Κουίζ για "δυνατούς λύτες" το πέρασμα από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη

Η νοητή ευθεία στο κέντρο της διάβασης... πέφτει πάνω στο φοίνικα, όπως επίσης η νοητή συνέχεια της μιας διάβασης προς την άλλη, το άλλο δηλαδή ρεύμα του δρόμου. Επί της ουσίας, συγκλίνει σε ένα μόνο μέρος τους. Κουίζ για "δυνατούς λύτες" το πέρασμα από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη, ή κάποια παραφωνία όπως περιγράφουν οι περίοικοι της οδού Χαριλάου Τρικούπη στο Ηράκλειο, που δεν μπορούν και οι ίδιοι από το πρωί να εξηγήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί;

Όπως εξηγούν τη μετακίνηση της διάβασης που επί χρόνια βρισκόταν σε άλλο σημείο, επέβαλαν οι αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων και η δημιουργία του κυκλικού κόμβου που δημιουργήθηκε για να εκτονώσει τον κυκλοφοριακό φόρτο, κάτι που μέχρι σήμερα όπως είπαν σε μεγάλο βαθμό έχει υλοποιηθεί.

Διάβαση για γέλια και κλάματα

Μέχρι εκεί όλα κατανοητά. Όταν όμως η διάβαση "σκοντάφτει" στο δέντρο, που όπως εξήγησαν δεν θα κοπεί και από την άλλη η απόσταση και όχι μια νοητή συνέχεια με το υπόλοιπο μισό της διάβασης στο άλλο μισό ρεύμα του δρόμου, ακούγεται τουλάχιστον αδιανόητο όπως είπαν να μπορέσουν να δώσουν εξήγηση, πόσο μάλλον να δικαιολογήσουν το σενάριο που άκουσαν και ανέφερε πρωί πρωί όπως είπαν, ότι ένα σταθμευμένο όχημα δεν τους επέτρεπε να κάνουν τη διαγράμμιση στο σημείο που έπρεπε, και έτσι την μετακίνησαν λίγο παρακάτω.

Η θέα της διάβασης πάντως μέχρις ότου κατασκευαστεί το πέρασμα, το οποίο από τις λωρίδες που έχουν γίνει μέσα στη νησίδα, δεν μπορεί κανείς να καταλάβει ποια θέση ακριβώς θα καταλαμβάνει, από τη μια όπως λένε οι περίοικοι δημιουργεί γέλιο αλλά και κλάμα ταυτόχρονα, καθώς το σημείο καθημερινά διασχίζει πλήθος πολιτών, μεταξύ των οποίων άνθρωποι με αναπηρίες, ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια και γενικότερα πολίτες που κάθε άλλο θα ήθελαν σε ένα κεντρικό δρόμο να κάνουν "σλάλομ", για να περάσουν από την μια πλευρά του δρόμου στην άλλη, ακόμη και προσωρινά.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια