Νέα τηλεφωνική απάτη: Τετραπέρατη 70χρονη κατατρόπωσε κύκλωμα

Ηράκλειο
Νέα τηλεφωνική απάτη: Τετραπέρατη 70χρονη κατατρόπωσε κύκλωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο κρούσμα τηλεφωνικής απάτης στο Ηράκλειο - «Ο γιος σας σκότωσε 14χρονη σε τροχαίο»

Στιγμές αγωνίας έζησε μία μητέρα στο Ηράκλειο, όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από αγνώστους, οι οποίοι την ενημέρωναν πως ο γιος της ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα.

Πρόκειται για ένα νέο κρούσμα του κυκλώματος τηλεφωνικών απατών, το οποίο, όπως φαίνεται, «χτύπησε» ξανά στο Ηράκλειο.

«Σκότωσε ένα κοριτσάκι»

Θύμα, αυτή τη φορά, παραλίγο να πέσει η κ. Μαρία Δασκαλάκη, όταν, σήμερα, περίπου στις 3 το μεσημέρι, ένας απατεώνας την πήρε τηλέφωνο και προσπάθησε να την πείσει πως ο γιος της σκότωσε ένα 14χρονο κορίτσι, σε τροχαίο δυστύχημα, ζητώντας χρήματα από εκείνη προκειμένου να αποφύγει το Αυτόφωρο.

Όπως ανέφερε η κ. Δασκαλάκη στο neakriti.gr: «Με πήρε τηλέφωνο ένας άνδρας, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Τροχαίας, και, με απόλυτη πειστικότητα, μου είπε πως ο γιος μου παραβίασε πινακίδα STOP, με αποτέλεσμα να σκοτώσει ένα κοριτσάκι 14 ετών».

Παρά το ότι η κ. Δασκαλάκη - όπως είπε - είναι ενημερωμένη αναφορικά με τα εν λόγω κυκλώματα εξαπάτησης, αμφιταλαντευόταν σχετικά με το κατά πόσο το συγκεκριμένο τηλεφώνημα ήταν αναληθές, δεν άργησε όμως να διαπιστώσει πως επρόκειτο για απάτη. «Ο δράστης ήταν πολύ πειστικός. Μάλιστα, είχε “βάλει” και ένα πιτσιρίκι να κλαίει», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Προσπάθησε να τους παγιδεύσει

«Όταν άρχισα να ζητάω περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία αναφορικά με το δυστύχημα, εκείνος άρχισε να “μασάει” τα λόγια του, ενώ σάστισε όταν του ζήτησα να συνομιλήσω με το γιο μου, που - υποτίθεται - πως βρισκόταν μαζί του», ανέφερε η κ. Δασκαλάκη, περιγράφοντας τον τρόπο που προσπάθησε η ίδια να παγιδεύσει τους δράστες.

«Περίμενα να μου πει το ακριβές ποσό, που είχε αναφέρει εξ’ αρχής, προκειμένου να τους ρωτήσω πως θα γίνει η παράδοση των χρημάτων και έπειτα να ενημερώσω την αστυνομία και να τους παγιδεύσουμε, κατά την - υποτιθέμενη - παράδοση των χρημάτων», είπε χαρακτηριστικά η 70χρονη που, παρά το σοκ που υπέστη, δεν έχασε ούτε στιγμή την ψυχραιμία της.

Το τηλεφώνημα ολοκληρώθηκε όταν το τηλέφωνο πήρε ο σύζυγός της, ο οποίος και ρώτησε τον υποτιθέμενο τροχονόμο, ποιος είναι.

Ο γιος της εργάζεται ως οδηγός

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, όπως ανέφερε η κ. Δασκαλάκη, η ίδια έχει πράγματι γιο, ο οποίος, μάλιστα, εργάζεται ως οδηγός ταξί και είχε φύγει για την εργασία του 20 λεπτά πριν από το συγκεκριμένο τηλεφώνημα.

Πάντως, η ίδια ήταν υποψιασμένη, από την πρώτη κιόλας στιγμή που σήκωσε το τηλέφωνο, και αυτό που ζητάει είναι η ενημέρωση ολοένα και περισσότερων πολιτών αναφορικά με τα κυκλώματα εξαπάτησης προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Γνωστή ιστορία

Αξίζει να σημειωθεί πως, λίγες ημέρες νωρίτερα, ακόμη μία γυναίκα είχε δεχτεί τηλεφώνημα από απατεώνες στο Ηράκλειο, οι οποίοι της είπαν την ίδια «ιστορία», προκειμένου να της αποσπάσουν χρήματα.

Όπως συμπεραίνεται, οι δράστες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο: Τηλεφωνούν σε πολίτες και, δηλώνουν την ιδιότητα αστυνομικού ή άλλου κρατικού λειτουργού. Με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας για δήθεν τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη κάποιο παιδί τους ή άλλο συγγενικό τους πρόσωπο, και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα. Πολλές φορές μάλιστα, για να γίνουν πιο πειστικοί, συνεργός τους προσποιείται κάποιον τρίτο στο τηλέφωνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News