Ηράκλειο

Μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου: Μελέτες εκπονούνται αλλά δεν εφαρμόζονται

Πώς θα ελαφρυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο του Ηρακλείου;

Συνέλευση – συζήτηση πραγματοποιούν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου την Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου στην αίθουσα «Μ. Καρέλλης» (οδός Ανδρόγεω αρ. 2, στο 2ο όροφο) στις 6.30 μ.μ.

Αφορμή για την εν λόγω συζήτηση αποτελεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η προκήρυξη για την επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης για την παλιά πόλη του Ηρακλείου.

Δείτε την ανακοίνωση:

Μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση, προκηρύχτηκε από το Δήμο Ηρακλείου η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης. Αν τελικά διαμορφωθεί μια ικανοποιητική (για την πόλη και το κοινωνικό σύνολο) μελέτη και εφαρμοστεί, μπορούμε να ελπίζουμε πως θα ελαφρυνθεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων στο κέντρο του Ηρακλείου, θα λυθούν ή θα αμβλυνθούν ουσιαστικά κάποια προβλήματα των μόνιμων κατοίκων, -όπως το θέμα της εξασφάλισης θέσεων στάθμευσης για τα οχήματά τους- και συνολικά η πόλη θα λειτουργήσει καλύτερα προς όφελος όλων των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Πάντως, «κρατάμε μικρό καλάθι», μια και για το Ηράκλειο ισχύει η παροιμία «όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει»: Διάφορες μελέτες για σημαντικά έργα εκπονούνται αλλά δεν εφαρμόζονται, και μετά από κάμποσο καιρό πρέπει να επικαιροποιηθούν γιατί οι συνθήκες έχουν αλλάξει, και επικαιροποιούνται και ξαναπληρώνονται αλλά και πάλι δεν εφαρμόζονται κ.ο.κ. Μεγάλα και μικρά συμφέροντα παίζουν το ρόλο τους… και οι δημοτικές αρχές διαχρονικά αποφεύγουν τις δύσκολες συγκρούσεις και προτιμούν να κάνουν όπως-όπως μερικά αποσπασματικά έργα στην πόλη, που δεν προωθούν έναν σωστό μακροπρόθεσμο συνολικό σχεδιασμό αλλά αντίθετα τον αποδιοργανώνουν και τον αναιρούν.

Η παραπάνω κυκλοφοριακή μελέτη θα πρέπει να αποτελέσει τμήμα ενός συνολικού σχεδιασμού με στόχο την αναβάθμιση της Παλιάς Πόλης, όπως αυτή προβλέπεται από τις κατευθύνσεις της Υ.Α. 45145/36 του 2002.

Τόσα χρόνια πέρασαν και δεν έχουμε τίποτα το χειροπιαστό πέρα από αυτό το νομοθέτημα. Και για να εστιάσουμε ξανά στο συγκεκριμένο αίτημα των μόνιμων κατοίκων, θυμίζουμε την υπόσχεση του κ. αντιδημάρχου για έναρξη υποβολής αιτήσεων για κατοχύρωση θέσεων στάθμευσης ως τα μέσα του Απριλίου, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα…

Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει, γιατί ο αριθμός των ενδιαφερομένων για θέση στάθμευσης μόνιμων κατοίκων/οικογενειών είναι αναγκαίος για το γενικότερο σχεδιασμό.

Ως Συντονιστική Επιτροπή αυτό τον καιρό κάνουμε συναντήσεις με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συνδυασμούς για να προωθήσουμε το αίτημά μας και να διαμορφώσουμε συναίνεση για την υλοποίησή του στο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Μέχρι στιγμής όλοι δηλώνουν υποστήριξη στο αίτημά μας.

Παρ’ όλ’ αυτά δεν εφησυχάζουμε με τις υποσχέσεις. Έχουμε πλήρη συνείδηση πως μόνο η συνεχής και αυξανόμενη πίεσή μας θα φέρει αποτέλεσμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια