default-image

Νίκος Σχοιναράκης: Ουδέποτε κηρύχθηκα έκπτωτος από το ΣτΕ

Κρήτη
Νίκος Σχοιναράκης: Ουδέποτε κηρύχθηκα έκπτωτος από το ΣτΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπέλτης ο δήμαρχος Γόρτυνας: Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι η παραπληροφόρηση και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν μπορούν να με ακουμπήσουν

Σε αργία τίθεται για ένα μήνα ο δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης με απόφαση της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Κοζυράκη μετά την απόρριψη της αίτησης αναστολής, που είχε ασκηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης αυτής ενώ εκκρεμεί η συζήτηση της κύριας προσφυγής που έχει ασκηθεί στο ΣτΕ, η οποία και έχει προσδιοριστεί άμεσα.

Καθήκοντα, έστω και προσωρινά σύμφωνα με τον νόμο, θα εκτελεί ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση ζητούσε απάντηση στο ζήτημα της απένταξης έργου του πρώην δήμου Ρούβα. Η καθυστέρηση στην απάντηση των υπηρεσιακών εγγράφων σηματοδότησε σύμφωνα με πληροφορίες και τις εξελίξεις με αποτέλεσμα το θέμα να σταλεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο γνωμοδότησε ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπο του Δήμαρχου ούτε δόλος ούτε και βαριά αμέλεια ως προς την ίδια την απένταξη του έργου παρά μόνο για την καθυστέρηση στην απάντηση των υπηρεσιακών εγγράφων. Αμέσως μετά η κ.Κοζυράκη αποφάσισε την παύση των καθηκόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Γόρτυνας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει το θέμα, έως ότου δικαιωθεί ενώ είναι χαρακτηριστική και η ανακοίνωση που έστειλε το απόγευμα της Τετάρτης αναφέροντας συγκεκριμένα ότι ουδέποτε κηρύχθηκε έκπτωτος από το Στε ή από κάποια άλλο φορέα της δημόσιας διοίκησης

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Νίκου Σχοιναράκη:

«ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑ ΕΚΠΤΩΤΟΣ   ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ  - ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, μετά την παραπληροφόρηση του κοινού, που επιχειρήθηκε από δημοσιεύματα, που με πηχυαίους τίτλους έκαναν λόγο για δήθεν έκπτωσή μου από το αξίωμα του Δημάρχου Γόρτυνας, θα ήθελα να καταστήσω ξεκάθαρο ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑ ΕΚΠΤΩΤΟΣ από το αξίωμα του Δημάρχου.

Το θέμα ξεκίνησε όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητούσε διευκρινήσεις για την απένταξη του έργου “Θεάτρου Δήμου Ρούβα” που αφορούσε τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Ρούβα, για το οποίο έχουμε δικαιωθεί ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Η δε υπηρεσία επειδή καθυστέρησε να απαντήσει με δεδομένο ότι αφορούσε ένα έργο του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Ρούβα και εξαιτίας της ανωτέρω καθυστέρησης η Διευθύντρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηρακλείου με παρέπεμψε στο πειθαρχικό, το οποίο γνωμοδότησε την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της αργίας για ένα μήνα. Την οποία επικύρωσε η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης διοίκησης Ηρακλείου και όχι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Φυσικά, στην άδικη αυτή απόφαση έχει ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία δεν έχει συζητηθεί ακόμη και για την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε. Παράλληλα, είχε ασκηθεί και αίτηση αναστολής, η οποία απορρίφθηκε από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η συζήτηση της Προσφυγής, η οποία και έχει προσδιοριστεί για να συζητηθεί άμεσα.

ΑΡΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ.

Δυστυχώς κάποιοι παίρνοντας ως αφορμή το ανωτέρω και μη έχοντας άλλο όπλο στην εκλογική αναμέτρηση απέναντι μου χρησιμοποιούν την ίντριγκα και την παραπληροφόρηση προκειμένου να παραπλανήσουν το εκλογικό σώμα και το λαό του Δήμου Γόρτυνας.

Θα ήθελα να τους καταστήσω σαφές ότι η παραπληροφόρηση και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν μπορούν να με ακουμπήσουν, είμαι ξεκάθαρος απέναντι σε όλους τους Δημότες ότι ενεργώ πάντα προς όφελος του Δήμου και μόνο.

Προφανώς κάποιοι κόπτονται βλέποντας ότι οι Δημότες αντιλαμβάνονται το ποιος είναι καταλληλότερος και ποιος θα είναι ο νικητής στις επερχόμενες εκλογές και προσπαθούν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος να το ανατρέψουν με ανορθόδοξες ενέργειες και παραπληροφόρηση.

Σε όλους αυτούς έχουμε μια και μοναδική απάντηση: 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ  : ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News