Γ. Σαριδάκης: 5η εκδήλωση της Ι.Α.Κ για την ενδοοικογενειακή βία

Ηράκλειο
Γ. Σαριδάκης: 5η εκδήλωση της Ι.Α.Κ για την ενδοοικογενειακή βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ευαισθητοποίησης, περί του κοινωνικού προβλήματος της Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποίησης Παιδιών και Γυναικών, διοργανώνει σήμερα την Ε! κατά σειρά εκδήλωση με θέμα: «Σημεία Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποιητικές Πρακτικές ~ Διαχείριση - Προστασία - Αντιμετώπιση» η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, στο χώρο των 6ου και 44ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου (Αγίου Τίτου 3, στο κέντρο Ηρακλείου).

Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας: 98.4, ΚΡΗΤΗ TV, Νέα Κρήτη, neakriti.gr.

«Οι δράσεις αυτές κατέδειξαν την ανάγκη ενημέρωσης της κοινωνίας για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος και τις δομές στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν εφόσον αντιληφθούν ένα τέτοιο περιστατικό» λέει στον 98.4 ο Γιώργος Σαριδάκης, Κοινωνικός Λειτουργός Συνεργάτης της Ι.Α.Κ.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι εκδηλώσεις ενδεχόμενα να συνεχιστούν κι από το Σεπτέμβριο καθώς το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο.

 Στις προσπάθειες που καταβάλουν οι εκπαιδευτικοί στα πλαίσια της πρόληψης αναφορικά με την ενδοοικογενειακή βία, αναφέρονται οι Διευθυντές των Σχολείων, όπου θα πραγματοποιηθεί η αποψινή εκδήλωση, οι: Πολυχρόνης Μαρκάκης και Τερψιχώρη Βαρδιάμπαση.

Μιλούν για την ενεργοποίηση των αμέτοχων θεατών και επισημαίνουν πως η βία δεν είναι ενδοοικογενειακή υπόθεση αλλά παθογένεια της κοινωνίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News