default-image

Αλ. Μεϊμαράκης: Το Υπουργείο μεταφορών θέλει να μας «εξαφανίσει»

Ηράκλειο
Αλ. Μεϊμαράκης: Το Υπουργείο μεταφορών θέλει να μας «εξαφανίσει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέναντι εξακολουθούν να βρίσκονται Υπουργείο Μεταφορών – Εκπαιδευτές οδηγών.

Για πρωτοφανή, κακόγουστη και υποκριτική θεατρική παράσταση κατηγορεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ), το υπουργείο Μεταφορών, τονίζοντας ότι «φέρει ακέραια την ευθύνη της μη διεξαγωγής των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών».

Σημειώνει πως η Ομοσπονδία συκοφαντεί την ηγεσία του Υπουργείου για τους 100.000 υποψηφίους που βρίσκονται στις λίστες αναμονής κι ότι «επικαλείται διάφορα προσχήματα, από τη μη ύπαρξη ασφαλιστικού προϊόντος μέχρι το Σύνταγμα και την …Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καλώντας τους εκπαιδευτές του κλάδου να απέχουν από τη διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών».

«Μόνο κάποιος αφελής θα πίστευε τα παραπάνω. Επτά μήνες το Υπουργείο δεν κατάφερε να προχωρήσει τις πρόνοιες του νέου νόμου, να απαλλάξει τον κλάδο από τα βαρίδια της διαπλοκής που το ίδιο καταγγέλλει και να επαναφέρει την ομαλότητα στο εξεταστικό των υποψηφίων. Ήταν αναμενόμενο ότι θα αντιδρούσε έτσι» απάντησε σε σκληρή γλώσσα μέσω του 98.4 ο Αλέξανδρος Μεϊμαράκης, πρόεδρος του Σωματείου στο Ηράκλειο.

«Τους είπαμε» συνέχισε «ότι το νομοσχέδιο έχει πολλά θετικά σημεία και κάποια ανεφάρμοστα. Αποφάσισαν να τραβήξουν το σχοινί όταν τους καλούμε σε διάλογο κι εμείς παραμένουμε χωρίς εργασία για επτά μήνες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τους προτείνουμε να εκτονώσουν την κατάσταση με την παράταση του παλαιού συστήματος για τρείς με τέσσερεις μήνες και την εξέταση εκ νέου των ανεφάρμοστων σημείων του νέου νόμου. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε 4.500 επαγγελματίες τις παραβατικές συμπεριφορές των λίγων. Διερωτώμαι αν τελικά θέλουν να μας εξαφανίσουν από την αγορά» πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News